Mainos

Joensuussa leivotaan tänään jättimäistä karjalanpiirakkaa – mittaa yli kuusi metriä ja painoa 15 kiloa!

Joensuussa haetaan tänään epävirallista maailmanennätystä, kun Pohjois-Karjalan Keittiömestareiden tavoitteena on leipoa yli kuusimetrinen karjalanpiirakka.

Pohjois-Karjalan Keittiömestarit yrittävät tänään 9.2. päästä ennätyskirjoihin yli kuusimetrisen karjalanpiirakan ansiosta. Vaikka mitään Guinnesin ennätystä piirakan teolla ei olekaan lähdetty tekemään, tavoitteena on lyödä edellinen ennätys – ja reilusti!

– Ilomantsilaiset olivat tehneet vähän yli kolmen metrin piirakan, niin ajateltiin melkein tuplata se, Pohjois-Karjalan keittiömestareiden puheenjohtaja Tarmo Wasenius kertoo.

Piirakka vaatii kaksi leipuria ja kuusi apulaista

Waseniuksen mukaan ennen on yritetty valmistaa mahdollisimman isoa kalakukkoa ja voileipää, mutta tänä vuonna pitkään mielissä kytenyt ajatus jättimäisestä karjalanpiirakasta päätettiin toteuttaa. Mittaa piirakalle on luvassa yli kuusi metriä.

– Tämä piirakka on kiinnostanut meitä monta vuotta. Miten se saataisiin tehtyä ja miten paistettua, ei sellaista uunia ole missään, Wasenius kertoo.

Paisto-ongelma ratkaistiin läpivirtausuunilla, jossa piirakka virtaa uunin läpi ja paistuu sitä mukaa. Wasenius paljastaa, että pitkää piirakkaa on tullut harjoiteltua tasan kerran, ja silloin kaikki sujui mallikkaasti. Nyt toivotaan, että piirakka onnistuisi myös tositoimissa.

Yli kuusimetrisen piirakan valmistamiseen tarvitaan Waseniuksen mukaan vähintään kaksi ihmistä ja kuusi apulaista.

– Täytettä piirakkaan tulee kahdeksasta maitolitrasta, eli noin 12 kilon verran. Valmis piirakka painaa noin viitisentoista kiloa.

Ennätystä yritetään 9.2. kauppakeskus Iso Myyssä. 

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja