Joensuussa leivotaan tänään jättimäistä karjalanpiirakkaa – mittaa yli kuusi metriä ja painoa 15 kiloa!

karjalanpiirakka 1
Ennätyspiirakkaan menee arvioiden mukaan täytettä noin 12 kiloa. Shutterstock

Joensuussa haetaan tänään epävirallista maailmanennätystä, kun Pohjois-Karjalan Keittiömestareiden tavoitteena on leipoa yli kuusimetrinen karjalanpiirakka.

Pohjois-Karjalan Keittiömestarit yrittävät tänään 9.2. päästä ennätyskirjoihin yli kuusimetrisen karjalanpiirakan ansiosta. Vaikka mitään Guinnesin ennätystä piirakan teolla ei olekaan lähdetty tekemään, tavoitteena on lyödä edellinen ennätys – ja reilusti!

– Ilomantsilaiset olivat tehneet vähän yli kolmen metrin piirakan, niin ajateltiin melkein tuplata se, Pohjois-Karjalan keittiömestareiden puheenjohtaja Tarmo Wasenius kertoo.

Piirakka vaatii kaksi leipuria ja kuusi apulaista

Waseniuksen mukaan ennen on yritetty valmistaa mahdollisimman isoa kalakukkoa ja voileipää, mutta tänä vuonna pitkään mielissä kytenyt ajatus jättimäisestä karjalanpiirakasta päätettiin toteuttaa. Mittaa piirakalle on luvassa yli kuusi metriä.

– Tämä piirakka on kiinnostanut meitä monta vuotta. Miten se saataisiin tehtyä ja miten paistettua, ei sellaista uunia ole missään, Wasenius kertoo.

Paisto-ongelma ratkaistiin läpivirtausuunilla, jossa piirakka virtaa uunin läpi ja paistuu sitä mukaa. Wasenius paljastaa, että pitkää piirakkaa on tullut harjoiteltua tasan kerran, ja silloin kaikki sujui mallikkaasti. Nyt toivotaan, että piirakka onnistuisi myös tositoimissa.

Yli kuusimetrisen piirakan valmistamiseen tarvitaan Waseniuksen mukaan vähintään kaksi ihmistä ja kuusi apulaista.

– Täytettä piirakkaan tulee kahdeksasta maitolitrasta, eli noin 12 kilon verran. Valmis piirakka painaa noin viitisentoista kiloa.

Ennätystä yritetään 9.2. kauppakeskus Iso Myyssä. 

***

Tee itse minikokoisia viinereitä 0:42

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!