Mainos
Mainos

Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti

Uunifetaraviolit valmistuvat yhdessä vuoassa superhelposti! Reseptin ideoi Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrinen ja se on helpotettu versio hitiksi muodostuneesta uunifetapasta-reseptistä.

Ainekset

  • 2 rs / 500 g tomaatti-mozzarella ravioleita (esim. Pirkka parhaat)
  • 2 rs / 500 g terttukirsikkatomaatteja (esim. Pirkka parhaat Red Desire)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 pkt fetaa (eim. Pirkka parhaat)
  • 1 medium chilipalko
  • 2 rosmariininoksaa
  • 4 valkosipulinkynttä

Tomaattikastike

  • 400 g kokonaisia säilyketomaatteja (esim. Mutti)
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Uunifetaraviolit

Alkuperäisen reseptin löydät Jenni Häyrisen Liemessä-ruokablogista. 

Jennin vinkki: Jotta ruoasta tulee tarpeeksi mehevää, terttukirsikkatomaatteja pitää olla se 500 g. Jos käytät vähemmän tomaatteja, laita enemmän tomaattikastiketta.

  1. Laita vuokaan raviolit, kirsikkatomaatit, murustettu feta (säästä pari pientä terttua pinnalle) ja puolet (1/2 dl) oliiviöljystä. Sekoita.
  2. Tunge väleihin pituussuunnassa puolitetut valkosipulinkynnet, chili ja rosmariini.
  3. Valmista tomaattikastike kulhossa puristelemalla tomaatit rikki käsin. Voit huuhtaista tomaattipurkit pienellä määrällä vettä ja lisätä kastikkeen joukkoon. Mausta.
  4. Kaada tomaattikastike ravioleiden päälle ja levitä tasaisesti niin että raviolit peittyvät. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä.
  5. Nosta päälle muutama pieni öljytty tomaattiterttu.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
  7. Älä käytä kiertoilmaa, se kuivattaa. Halutessasi voit kääntää nupit kaakkoon 225-asteeseen viimeiseksi 5 minuutiksi. Burn tomaatti, burn!

Resepti, video ja kuvat: Jenni Häyrinen

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja