Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti
Uunifetaraviolit valmistuvat yhdessä vuoassa superhelposti! Reseptin ideoi Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrinen ja se on helpotettu versio hitiksi muodostuneesta uunifetapasta-reseptistä.
Ainekset
- 2 rs / 500 g tomaatti-mozzarella ravioleita (esim. Pirkka parhaat)
- 2 rs / 500 g terttukirsikkatomaatteja (esim. Pirkka parhaat Red Desire)
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 pkt fetaa (eim. Pirkka parhaat)
- 1 medium chilipalko
- 2 rosmariininoksaa
- 4 valkosipulinkynttä
Tomaattikastike
- 400 g kokonaisia säilyketomaatteja (esim. Mutti)
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Uunifetaraviolit
Alkuperäisen reseptin löydät Jenni Häyrisen Liemessä-ruokablogista.
Jennin vinkki: Jotta ruoasta tulee tarpeeksi mehevää, terttukirsikkatomaatteja pitää olla se 500 g. Jos käytät vähemmän tomaatteja, laita enemmän tomaattikastiketta.
- Laita vuokaan raviolit, kirsikkatomaatit, murustettu feta (säästä pari pientä terttua pinnalle) ja puolet (1/2 dl) oliiviöljystä. Sekoita.
- Tunge väleihin pituussuunnassa puolitetut valkosipulinkynnet, chili ja rosmariini.
- Valmista tomaattikastike kulhossa puristelemalla tomaatit rikki käsin. Voit huuhtaista tomaattipurkit pienellä määrällä vettä ja lisätä kastikkeen joukkoon. Mausta.
- Kaada tomaattikastike ravioleiden päälle ja levitä tasaisesti niin että raviolit peittyvät. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä.
- Nosta päälle muutama pieni öljytty tomaattiterttu.
- Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Älä käytä kiertoilmaa, se kuivattaa. Halutessasi voit kääntää nupit kaakkoon 225-asteeseen viimeiseksi 5 minuutiksi. Burn tomaatti, burn!
Resepti, video ja kuvat: Jenni Häyrinen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa