Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jenni keksi maanantaina uuden nopean ja täydellisen arkiruoan – lapsetkin ylistivät: "En kestä, miten hyvää"

1:49Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti
Julkaistu 22.10.2019 11:50

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Muistatko vielä hitiksi muodostuneen uunifetapastan viime talvelta? Nyt reseptin kehittäjä, Liemessä-blogin Jenni Häyrinen keksi uuden, entistäkin helpomman version hittiruoasta.

Vapise uunifetapasta, täältä tulevat uunifetaraviolit! Maanantaina Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen oli jälleen keksittävä nopea arkiruoka, joka maistuisi koko perheelle ja tyydyttäisi nälän. Jenni keksi yhdistää kaksi suosikkia: Hannan Soppa -blogin raviolilasagnen sekä hitiksi muodostuneen uunifetapastan. 

–  Pirkan mozzarella-tomaatti täytteiset raviolit ja terttukirsikkatomaatit pyöräytetään oliiviöljyssä. Ja eipäs kitsastella sen öljyn kanssa! Päälle murustettua fetaa, rosmariinia, chiliä ja valkosipulia. Komeuden päälle kaadetaan kokonaisista säilyketomaateista tehty tomaattikastike, vielä loraus öljyä, kirsikkatomaattitertut ja uuniin. Vähän niinkuin uunifetapasta, mutta kaikki valmistuu yhdessä astiassa! Jenni kirjoittaa blogissaan. 

"En kestä, miten hyvää!"

uunifetaraviolit
Jennin uunifetaraviolit menossa uuniin. Kuva: Jenni Häyrinen.Jenni Häyrinen/Liemessä

Jenni kertoo MTV:lle, että ruoka maistui koko perheelle. Jennin 10-vuotiaan tyttären rehellinen arvio ruoasta oli kaikessa ysinkertaisuudessaan "en kestä, miten hyvää". Raviolit maistuivat myös pienemmälle, hieman nirsommalle lapselle. 

– Tyttäreni kommentoi aina ruokiani ja hän kyllä kertoo rehellisesti, jos ei pidä jostain ruoasta. Uunifetapasta on jäänyt myös meidän perheen vakioarkiruoaksi ja lapset toivovat sitä säännöllisin väliajoin. Uudessa reseptissä on sama makumaailma, se on uunifetapasta uudessa muodossa. 

Jennin Liemessä-blogiin viime helmikuussa julkaisema uunifetapastaresepti on kerännyt jo yli miljoona yksittäistä sivustovierailua. Se on Liemessä-blogin kaikkien aikojen suosituin resepti.

– Reseptiin tulee vieläkin ihan älyttömästi liikennettä. Siitä tuli kyllä koko kansan ruoka, resepti on niin helppo.

Entistäkin helpompi versio

Uusi ravioliversio on alkuperäistäkin ruokalajia helpompi, sillä pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan kaikki valmistuu yhdessä vuoassa. Uunifetaravioleissa käytetään sekä tölkkitomaatteja että tuoreita terttutomaatteja.

– Tomaateista irtoaa sen verran nestettä, että raviolit kypsyvät, eikä lopputulos ole kuiva. Raviolien pitää olla ohuita, Jenni vinkkaa. 

Halutessaa reseptiä voi tietysti tuunata ja testata raviolien sijaan muuta tuorepastaa. Uunifetaraviolien resepti innosti Liemessä-blogin seuraajia jo maanantaina Instagramissa ja eräs blogin seuraajista oli kokannut oman versionsa fetan sijaan vuohenjuustosta. Tuunata siis saa, kunhan pitää mielessä yhden oleellisen neuvon:

– Mitä yksinkertaisempi resepti, sitä tärkeämpiä ovat hyvät, laadukkaat raaka-aineet. Siksi yleensä laitan reseptiin jonkun suosituksen tuotemerkistä, koska tiedän, että ruoasta tulee ainakin näillä raaka-aineilla hyvää. 

Katso resepti: Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti

Lisää aiheesta:

Outi lisää lihapulliin yhden raaka-aineen, ja niistä tulee pehmeimpiä ikinä: "Jos et ole vielä testannut tätä kikkaa, kannattaa"Outin neljän raaka-aineen koronapastasta tuli huikea hitti: "Valmistelut kestävät kolme minuuttia, ja sen jälkeen voi lykätä uuniin"Jenni ideoi uunifetapastan kevyemmän kevätversion: Nyt uuniin sujahtaa fetaa ja parsaa – testaa uusi hittireseptiKäsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"Jenni antaa yhdelle raaka-aineelle täystyrmäyksen uunifetapastassa: "Ei missään nimessä tulisi käyttää"Jennin supersuosittu ja helppo pasta nousi vuoden googlatuimmaksi – oletko jo maistanut koko kansan uutta "makaronilaatikkoa"?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • 09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta