Jenni keksi maanantaina uuden nopean ja täydellisen arkiruoan – lapsetkin ylistivät: "En kestä, miten hyvää"

1:49 Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti

Muistatko vielä hitiksi muodostuneen uunifetapastan viime talvelta? Nyt reseptin kehittäjä, Liemessä-blogin Jenni Häyrinen keksi uuden, entistäkin helpomman version hittiruoasta.

Vapise uunifetapasta, täältä tulevat uunifetaraviolit! Maanantaina Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen oli jälleen keksittävä nopea arkiruoka, joka maistuisi koko perheelle ja tyydyttäisi nälän. Jenni keksi yhdistää kaksi suosikkia: Hannan Soppa -blogin raviolilasagnen sekä hitiksi muodostuneen uunifetapastan. 

–  Pirkan mozzarella-tomaatti täytteiset raviolit ja terttukirsikkatomaatit pyöräytetään oliiviöljyssä. Ja eipäs kitsastella sen öljyn kanssa! Päälle murustettua fetaa, rosmariinia, chiliä ja valkosipulia. Komeuden päälle kaadetaan kokonaisista säilyketomaateista tehty tomaattikastike, vielä loraus öljyä, kirsikkatomaattitertut ja uuniin. Vähän niinkuin uunifetapasta, mutta kaikki valmistuu yhdessä astiassa! Jenni kirjoittaa blogissaan. 

"En kestä, miten hyvää!"

Jenni kertoo MTV:lle, että ruoka maistui koko perheelle. Jennin 10-vuotiaan tyttären rehellinen arvio ruoasta oli kaikessa ysinkertaisuudessaan "en kestä, miten hyvää". Raviolit maistuivat myös pienemmälle, hieman nirsommalle lapselle. 

– Tyttäreni kommentoi aina ruokiani ja hän kyllä kertoo rehellisesti, jos ei pidä jostain ruoasta. Uunifetapasta on jäänyt myös meidän perheen vakioarkiruoaksi ja lapset toivovat sitä säännöllisin väliajoin. Uudessa reseptissä on sama makumaailma, se on uunifetapasta uudessa muodossa. 

Jennin Liemessä-blogiin viime helmikuussa julkaisema uunifetapastaresepti on kerännyt jo yli miljoona yksittäistä sivustovierailua. Se on Liemessä-blogin kaikkien aikojen suosituin resepti.

– Reseptiin tulee vieläkin ihan älyttömästi liikennettä. Siitä tuli kyllä koko kansan ruoka, resepti on niin helppo.

Entistäkin helpompi versio

Uusi ravioliversio on alkuperäistäkin ruokalajia helpompi, sillä pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan kaikki valmistuu yhdessä vuoassa. Uunifetaravioleissa käytetään sekä tölkkitomaatteja että tuoreita terttutomaatteja.

– Tomaateista irtoaa sen verran nestettä, että raviolit kypsyvät, eikä lopputulos ole kuiva. Raviolien pitää olla ohuita, Jenni vinkkaa. 

Halutessaa reseptiä voi tietysti tuunata ja testata raviolien sijaan muuta tuorepastaa. Uunifetaraviolien resepti innosti Liemessä-blogin seuraajia jo maanantaina Instagramissa ja eräs blogin seuraajista oli kokannut oman versionsa fetan sijaan vuohenjuustosta. Tuunata siis saa, kunhan pitää mielessä yhden oleellisen neuvon:

– Mitä yksinkertaisempi resepti, sitä tärkeämpiä ovat hyvät, laadukkaat raaka-aineet. Siksi yleensä laitan reseptiin jonkun suosituksen tuotemerkistä, koska tiedän, että ruoasta tulee ainakin näillä raaka-aineilla hyvää. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja