Jenni antaa yhdelle raaka-aineelle täystyrmäyksen uunifetapastassa: "Ei missään nimessä tulisi käyttää"

Uunifetapasta
Jenni Häyrinen suosittelee valitsemaan uunifetapastaan laadukkaat ja oikeat raaka-aineet. Jenni Häyrinen/Liemessä

Onko uunifetapasta tuttu juttu? Reseptin alun perin ideoinut Jenni Häyrinen paljastaa nyt pahimmat mokat, jotka hittiruoan valmistamisessa voi tehdä. 

Uunifetapastan vuosipäivänä tiistaina 4.2 vietetään kansallista uunifetapastapäivää. Liemessä-ruokabloginJenni Häyrisen lanseeraman päivän tarkoituksena on saada koko Suomi kokkaamaan yhdessä uunifetapastaa ja ratkaista kotikokkien ikuisuuskysymys “mitä tänään syötäisiin” ainakin yhdeksi päiväksi. 

Jenni kertoi päivän ideasta MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolle maanantaina: 

Katso resepti: Uunifetapasta

– Ajattelin, että kyllähän tätä täytyy nyt jollain tavalla juhlistaa. On olemassa muitakin hassuja juhlapäiviä, niin kyllä uunifetapastallakin pitää olla oma päivä. Siitä on tullut pysyvä juttu suomalaisten arkeen, ei nyt ehkä vielä ihan kansallisruoka, Jenni pohti MTV:n haastattelussa.

Jos sinäkin siis meinaat tänään tai lähitulevaisuudessa kokata uunifetapastaa, paina mieleen nämä Jennin listaamat vältettävät sudenkuopat. 

1. Älä haksahda "vääriin" raaka-aineisiin

– Yksinkertaisessa reseptissä laadukkaat raaka-aineet ovat ehdottomat. Tomaattien pitää olla maukkaita. Parhaiten toimivat terttukirsikkatomaatit.

2. Älä missään nimessä käytä salaattijuustokuutioita

– Feta tulee olla aitoa kreikkalaista fetaa, ei missään nimessä tulisi käyttää kumisia salaattijuustokuutioita.

3. Älä käytä sileää pastaa

– Reseptiin tulee paljon oliiviöljyä, mikä voi olla järkytys rasvakammoiselle. Oleellista on käyttää pronssimuoteilla valmistettua italialaista, laadukasta durumpastaa, jossa on karhea pinta. Karheaan pintaan öljy tarttuu paremmin ja rasva ei jää lillumaan ruokaan. 

4. Anna kärähtää kunnolla

– Uunifetapastan pinnasta pitää tulla hieman kärähtänyt. Anna sen siis rohkeasti olla uunissa. Kun tein itse ekaa kertaa uunifetapastaa, palohälyttimet soivat, Jenni nauraa.

***

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.