Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jenni antaa yhdelle raaka-aineelle täystyrmäyksen uunifetapastassa: "Ei missään nimessä tulisi käyttää"

Jenni Häyrinen suosittelee valitsemaan uunifetapastaan laadukkaat ja oikeat raaka-aineet.
Jenni Häyrinen suosittelee valitsemaan uunifetapastaan laadukkaat ja oikeat raaka-aineet. Jenni Häyrinen/Liemessä
Julkaistu 04.02.2020 07:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Onko uunifetapasta tuttu juttu? Reseptin alun perin ideoinut Jenni Häyrinen paljastaa nyt pahimmat mokat, jotka hittiruoan valmistamisessa voi tehdä. 

Uunifetapastan vuosipäivänä tiistaina 4.2 vietetään kansallista uunifetapastapäivää. Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen lanseeraman päivän tarkoituksena on saada koko Suomi kokkaamaan yhdessä uunifetapastaa ja ratkaista kotikokkien ikuisuuskysymys “mitä tänään syötäisiin” ainakin yhdeksi päiväksi. 

Jenni kertoi päivän ideasta MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolle maanantaina: 

Katso resepti: Uunifetapasta

– Ajattelin, että kyllähän tätä täytyy nyt jollain tavalla juhlistaa. On olemassa muitakin hassuja juhlapäiviä, niin kyllä uunifetapastallakin pitää olla oma päivä. Siitä on tullut pysyvä juttu suomalaisten arkeen, ei nyt ehkä vielä ihan kansallisruoka, Jenni pohti MTV:n haastattelussa.

uunifetapastapäivä uunifetapasta Jenni Häyrinen Liemessä
Jenni Häyrinen / Liemessä

Jos sinäkin siis meinaat tänään tai lähitulevaisuudessa kokata uunifetapastaa, paina mieleen nämä Jennin listaamat vältettävät sudenkuopat. 

1. Älä haksahda "vääriin" raaka-aineisiin

– Yksinkertaisessa reseptissä laadukkaat raaka-aineet ovat ehdottomat. Tomaattien pitää olla maukkaita. Parhaiten toimivat terttukirsikkatomaatit.

2. Älä missään nimessä käytä salaattijuustokuutioita

– Feta tulee olla aitoa kreikkalaista fetaa, ei missään nimessä tulisi käyttää kumisia salaattijuustokuutioita.

3. Älä käytä sileää pastaa

– Reseptiin tulee paljon oliiviöljyä, mikä voi olla järkytys rasvakammoiselle. Oleellista on käyttää pronssimuoteilla valmistettua italialaista, laadukasta durumpastaa, jossa on karhea pinta. Karheaan pintaan öljy tarttuu paremmin ja rasva ei jää lillumaan ruokaan. 

4. Anna kärähtää kunnolla

– Uunifetapastan pinnasta pitää tulla hieman kärähtänyt. Anna sen siis rohkeasti olla uunissa. Kun tein itse ekaa kertaa uunifetapastaa, palohälyttimet soivat, Jenni nauraa.

Lue myös: Testasimme Suomen himotuimman kanaruoan, ja se todella on maineensa veroinen: "Tähän jää heti koukkuun!"

***

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Söisitkö? Jennin uunifetapastasta tehtiin nyt melkoinen versio: "En rehellisesti sanottuna ollut varma, mitä tästä tulisi"Outin neljän raaka-aineen koronapastasta tuli huikea hitti: "Valmistelut kestävät kolme minuuttia, ja sen jälkeen voi lykätä uuniin"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Nerokas vinkki: Näin teet pizzapohjan ilman hiivaa – avaa oluttölkki!Jenni keksi maanantaina uuden nopean ja täydellisen arkiruoan – lapsetkin ylistivät: "En kestä, miten hyvää"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat