Jos feta on huomenna loppu kaupasta, se johtuu tästä – Jennin arkiruokahittiä kokkaa nyt koko Suomi: "Tavoite on, että kaikki tekevät tiistaina"

1:49 Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti

Tiistaina 4.2. vietetään Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen lanseeraamaa kansallista uunifetapastapäivää. Hittiresepti nimittäin täyttää tiistaina tasan vuoden.

Yllä olevalla videolla Jenni Häyrinen valmistaa uunifetapastan toista versiota, uunifetaravioleita. 

Jos viime vuonna seurasi yhtään ruokailmiöitä, ei taatusti voinut välttyä uunifetapastalta. Kun Jenni Häyrinen julkaisi viime helmikuussa uunifetapastan reseptin Liemessä-ruokablogissaan, siitä muodostui muutamassa päivässä valtava someilmiö. Ihmiset kokkasivat pastaa niin innokkaasti ympäri Suomen, että siinä käytettävät raaka-aineet loppuivat paikoin ruokakaupoista. 

Uunifetapasta nousi vuonna 2019 ruokailmiöksi Jenni Häyrisen kokattua itselleen pikaista lounasta ja jaettuaan reseptin seuraajilleen. Uunifetapasta oli vuonna 2019 googlatuin kategoriassa ruoka ja sijalla 6 kategoriassa puheenaiheet. Uunifetapasta on Liemessä-blogin kaikkien aikojen suosituin resepti. 

Joulukuussa uutisoitiin, että uunifetapastan resepti nousi myös vuoden googlatuimmaksi ruoka-aiheeksi. Jenni kertoi tuolloin MTV:lle uunifetapastareseptin keränneen jo yli 1,7 miljoonaa sivulatausta. Uunifetapastasta muodostui näin ollen Liemessä-blogin kaikkien aikojen suosituin resepti. 

– Siitä kaikesta hypetyksestä huolimatta yllätyin kyllä, että yksittäinen resepti nousi näin suosituksi. Minä ja uunifetapasta olemme kyllä tosi iloisia tästä.

Tiistaina neljäs helmikuuta vietetään uunifetapastan ensimmäistä vuosipäivää ja sen kunniaksi Jenni Häyrinen on päättänyt julistaa kansallisen uunifetapastapäivän.

– Ajattelin, että kyllähän tätä täytyy nyt jollain tavalla juhlistaa. On olemassa muitakin hassuja juhlapäiviä, niin kyllä uunifetapastallakin pitää olla oma päivä. Siitä on tullut pysyvä juttu suomalaisten arkeen, ei nyt ehkä vielä ihan kansallisruoka, Jenni pohtii. 

"Ajattelin, että ei niin voi käydä, että ainekset loppuvat kaupoista"

Jennin tavoitteena on saada tiistaina koko Suomi kokkaamaan ruoaksi uunifetapastaa. Instagramissa idea on jo otettu innolla vastaan ja monet ovat kommentoineet kokkaavansa pastaa.

– Järjestän 24 tunnin uunifetapastaliven Instagramissa. Kokataan yhdessä ja nostan muiden tekemiä uunifetapastoja lähetykseen.

Jennin mukaan suomalaiset ruoanlaittajat ovat kehitelleet uunifetapastasta mitä mielenkiintoisimpia variaatioita: vegaanisen, gluteenittoman, viinirypäleillä ja versiot jopa koulujen suurtalouskeittiöihin tai työmaaruokaloihin.

Jos uunifetapasta muodostuu tiistaina yhtä suureksi ilmiöksi kuin vuosi sitten, riski ainesten loppumiseen kaupoista on jälleen olemassa.

– Muutama onkin kysellyt, että olenko muistanut varoittaa keskusliikkeitä etukäteen. Ajattelin, että ei niin nyt voi käydä, että ainekset loppuvat, mutta niin vain kävi vuosi sittenkin, Jenni nauraa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja