Jenkkisivustot vitsailevat Suomen kustannuksella: Lihapyöryköiden nimi muutettiin virallisesti "kaksimieliseksi"

Lihapullat/kuvakaappaus/Quartz
Quartz/kuvakaappaus

Ulkomaiset sivustotkin ovat tarttuneet kiinnostuneena Ylen paljastamaan pyörykkäkohuun.

Ruokakesko markkinoi verkkosivuillaan lihapyöryköitä, jotka eivät tuoteselosteen mukaan sisällä lainkaan lihaa. Sitä vastoin ne sisältävät 52 prosenttia koneellisesti eroteltua lihaa, jota ei kuitenkaan Suomen lainsäädännön mukaan lihaksi saisi kutsua. Tiistaina 10.3. pyöryköiden nimestä poistettiinkin liha-sana. Nyt jenkkisivustoilla on tartuttu tähän nimenmuutokseen naureskellen.

Englanninkielen balls-sanalla voidaan tarkoittaa myös miehen kiveksiä, joten pyörykät saivatkin jenkkimedian mukaan uuden kaksimielisen nimen. Esimerkiksi Someecards-sivustolla nauretaan, että kaksoismerkityksellinen balls-sana on toki parempi kuvaamaan pyöryköitä kuin esimerkiksi scrap balls eli vapaasti suomennettuna "jämäpyörykät" tai "machine-recovered ball-foods" eli koneesta pelastetut pyörykkäruoat.

Myös Quartz-sivustolla on artikkeli aiheesta. Sivustolla pohditaan muun muassa eroja Suomen ja Yhdysvaltojen lainsäädännön välillä ja todetaan, että Suomen matala sietokyky ruokatermeille koituisi monen jenkkituotteen kohtaloksi. Sivustolla naureskellaan esimerkiksi, että Yhdysvalloissa suosittu Cheese Wiz -juustospray olisi Suomessa luultavasti nimeltään pelkkä Wiz.

Lähteet: Quartz, Someecards

Tästä puhutaan:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja