Jatkuva napostelu on terveysriski! Näin hurjalla tavalla jatkuva syöminen vaikuttaa elimistöömme

Onnistuneen painonhallinan keinot 7:42 Onnistuneen painonhallinan keinot
Näillä vinkeillä painonhallinta helpottuu.

Syömme useammin kuin koskaan ennen – ja se saattaa vahingoittaa terveyttämme odottamattomilla tavoilla.

Nykypäivänä ihmiset syövät useammin kuin koskaan ennen, ja usein syöminen tapahtuu varsinaisten ateriointiaikojen ulkopuolella.

Tämä ympäri vuorokauden jatkuva syöminen voi aiheuttaa elimistöön pysyvän tulehdustilan, joka on puolestaan liitetty moniin elintapasairauksiin.

Syö harvemmin, mutta paremmin

Kun syömme, emme ota ainoastaan vastaan ravintoaineita, vaan laukaisemme samalla immuunijärjestelmämme tuottamaan väliaikaista tulehdusvastetta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen syöty ateria aiheuttaa immuunijärjestelmään fysiologista stressiä.

Jos napostelet jatkuvasti ympäri vuorokauden, elimistösi voi ajautua jatkuvaan tulehdustilana. Krooninen matala-asteinen tulehdus on puolestaan liitetty moniin elintapasairauksiin, kuten sydänsairauksiin ja tyypin 2 diabetekseen.

Sen lisäksi, että jatkuva napostelu kasvattaa tulehdusriskiä, se johtaa usein myös painonnousuun. Jos napostelu painottuu ilta-aikaan, meillä on sinulle entistäkin huonompia uutisia. Myöhäinen syöminen on tutkimuksissa yhdistetty korkeaan kolesteroliin ja korkeaan verensokeriin.

Ongelmat helposti ratkaistavissa

Ongelmat voit välttää luopumalla turhasta napostelusta ja keskittymällä täyspainoisiin, vatsaa täyttäviin aterioihin.

Syömiseen käytettävä aikaikkuna kannattaa pitää mahdollisimman lyhyenä, mikä tarkoittaa sitä, että saatat joutua siirtämään ilta-ateriaasi aikaisemmaksi.

Kun teet nämä muutokset rutiineihisi, kehosi kiittää.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.