Jani yhdisti kaksi herkkua ja keksi hyvän ja helpon pyörykkäreseptin: "Maistuu taatusti koko perheelle, hitin ainekset"

sivumaku-boltsi-paistos
MTV

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kehitteli herkullisen ja helpon paistoksen, joka bloggaajan mukaan maistuu taatusti koko perheelle. 

Kerroimme maanantaina Leivon Leipomon Boltsi-pyöryköiden voittaneen S-ryhmän Suomalainen Menestysresepti -innovaatikilpailun. Kasviperäiset Boltsi-pyörykät valmistetaan kaurasta ja siemenistä. Pyörykät ovat laktoosittomia, lisäaineettomia, kuitupitoisia, soijattomia ja vegaanisia.

MTV:n Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen sai maistettavakseen menestystä niittäneitä pyöryköitä ja kehitteli niistä kekseliään reseptin.

– Sain Leivon Leipomolta maistiaiset heidän Boltsi-uutuudestaan. Kyseessä on kaura-siemenpyörykkä, jonka maku ja rakenne ovat varsin lähellä lihapullaa. Tein siitä heti helpon ja herkullisen uunipaistoksen, Kinnunen kirjoittaa.

Pyöryköiden lisäksi Jani paistokseen sujahti pirkanmaalaisen Penttilän tilan perunapastaa eli gnoccheja. 

– Päätin yhdistää nämä paikalliset herkut yksinkertaiseen ruokaan ja siitä tuli just niin hyvä ja helppo kuin pitikin. Ei uskoisi, että tässä ruoassa eläimen on nähnyt vain mozzarella! Ja maistuu taatusti koko perheelle. Hitin ainekset! 

Jani muistuttaa myös, että reseptin gnocchit voi helposti korvata esimerkiksi tavallisella penne- tai fusillipastalla

–  Ja jos perheessä aletaan vinkua lihattomuudesta, korvaa puolet Boltseista lihapullilla. 

Katso resepti ja lue lisää Sivumaku-blogista: Boltsi-gnocchi -paistos​​​​​​​

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja