Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jani yhdisti kaksi herkkua ja keksi hyvän ja helpon pyörykkäreseptin: "Maistuu taatusti koko perheelle, hitin ainekset"

MTV
Julkaistu 15.08.2019 08:40

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kehitteli herkullisen ja helpon paistoksen, joka bloggaajan mukaan maistuu taatusti koko perheelle. 

Kerroimme maanantaina Leivon Leipomon Boltsi-pyöryköiden voittaneen S-ryhmän Suomalainen Menestysresepti -innovaatikilpailun. Kasviperäiset Boltsi-pyörykät valmistetaan kaurasta ja siemenistä. Pyörykät ovat laktoosittomia, lisäaineettomia, kuitupitoisia, soijattomia ja vegaanisia.

Lue myös: Suomalainen leipomo yritti kehittää sämpylöitä – mönkään meni, mutta syntyi vahingossa uusi hittituote: "Pakkohan niille oli nauraa"

MTV:n Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen sai maistettavakseen menestystä niittäneitä pyöryköitä ja kehitteli niistä kekseliään reseptin.

– Sain Leivon Leipomolta maistiaiset heidän Boltsi-uutuudestaan. Kyseessä on kaura-siemenpyörykkä, jonka maku ja rakenne ovat varsin lähellä lihapullaa. Tein siitä heti helpon ja herkullisen uunipaistoksen, Kinnunen kirjoittaa.

Pyöryköiden lisäksi Jani paistokseen sujahti pirkanmaalaisen Penttilän tilan perunapastaa eli gnoccheja. 

– Päätin yhdistää nämä paikalliset herkut yksinkertaiseen ruokaan ja siitä tuli just niin hyvä ja helppo kuin pitikin. Ei uskoisi, että tässä ruoassa eläimen on nähnyt vain mozzarella! Ja maistuu taatusti koko perheelle. Hitin ainekset! 

Jani muistuttaa myös, että reseptin gnocchit voi helposti korvata esimerkiksi tavallisella penne- tai fusillipastalla

–  Ja jos perheessä aletaan vinkua lihattomuudesta, korvaa puolet Boltseista lihapullilla. 

Katso resepti ja lue lisää Sivumaku-blogista: Boltsi-gnocchi -paistos​​​​​​​

Lisää aiheesta:

Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hittiTestasimme Jennin kahden ainesosan "pikajuuston" – hämmentävän hyvä lopputulosTodelliset himohitit: Näihin resepteihin ja ruokanikseihin rakastuimme tänä vuonnaElinan kuuma nachodippi yllättää – "Aloin miettiä, voisiko tätä kokkaushommaa tehdä vähän helpommin"Tampereella kehitettiin ennennäkemätön pasta – vaati lähes 700 testierää: "Aivan järjetön työ"Suomalainen leipomo yritti kehittää sämpylöitä – mönkään meni, mutta syntyi vahingossa uusi hittituote: "Pakkohan niille oli nauraa"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa