Jääkö puoli kiloa vajaaksi? Näin helposti saat kasvisten määrää lisättyä

vihannekset
Terveelliseen ruokavalioon kuuluu runsaasti vihanneksia. Shutterstock

Kasviksia tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. Näillä nikseillä saat lisättyä päivittäistä kasvisannostasi kuin huomaamatta.

Kasvisten lisääminen ruokavalioon auttaa vähentämään riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Myös lihansyöjät hyötyvät kasvisten lisäämisestä ruokavalioonsa.

Health.com listasi kuusi helppoa tapaa, joilla kasviksia saa lisättyä helposti ruokavalioonsa.

1. Lisää vihanneksia aamupalaasi

Vihanneksia kannattaa nauttia heti aamusta. Munakkaaseen voi lisätä helposti melkeinpä mitä tahansa vihanneksia. Jos syöt aamulla voileipiä, kasaa niiden päälle esimerkiksi salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Levitteen ja juuston voi hyvin korvata avokadolla.

2. Lisää vihanneksia smoothieesi

Vihersmoothie on ihanan terveellinen ravintopommi. Lisää kirpeän hedelmäsmoothien sekaan esimerkiksi pinaattia, lehtikaalia ja varsiselleriä. Avokadolla saat smoothieen kuohkeutta ja hyviä rasvoja.

3. Tuunaa eväsleipäsi

Käytä rohkeasti mielikuvitustasi sämpylöitä ja patonkeja täyttäessäsi. Kokeile tavallisten täytteiden lisäksi grillattua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paprikoita, erilaisia salaatteja, herneenversoja ja yrttejä tai vaikka ohueksi suikaloitua porkkanaa.

4. Napostele paahdettuja kikherneitä

Kun mielesi tekee naposteltavaa, kokeile vaihteeksi paahdettuja kikherneitä. Mausta säilykekikherneet oliiviöljyllä ja haluamillasi mausteilla ja paahda 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

5. Tee kesäkurpitsasta pastaa

Suikaloi kesäpurpitsa pitkittäin ohuiksi nauhamaisiksi suikaleiksi ja käytä spagetin tapaan. Myös spagettikurpitsasta saa kevyen ja gluteenittoman vaihtoehdon spagetille.

6. Osta pakastevihanneksia varastoon

Kun pidät pakastimessasi aina saatavilla erilaisia pakastevihanneksia, niitä on helppa sujauttaa ruokaan kuin ruokaan. Pakastevihannekset ovat yhtä ravintopitoisia kuin tuoreetkin vihannekset.

Lähde: Health.com 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!