Eroon turvotuksesta! 4 helppoa tapaa karsia kaloreita

kukkakaaliriisi
Shutterstock

Haluatko syödä kevyemmin? Kesällä ruoasta on helppo leikata turhia hiilihydraatteja ja korvata ne kevyillä kasviksilla. 

Buzzfeed listasi helppoja niksejä, joilla korvaat hiilihydraatteja ja saat kevyemmän olon!

1. Vaihda hampurilaissämpylä portobelloon

Itse tehdyt burgerit ovat mitä mahtavinta kesäruokaa. Tuhtia hampurilaista kevennät hieman, kun korvaat valkoisen höttösämpylän portobellosienen hatuilla. Suuren kokonsa vuoksi ne sopivat hyvin pitämään hampurilaisen koossa.

2. Kokeile kukkakaaliriisiä

Kukkakaaliriisi on yksi tämän vuoden ruokahiteistä. Ideana on korvata hiilihydraattipitoinen riisi pienenpieneksi silputulla kukkakaalilla, jota keitetään muutaman minuutin ajan riisin kaltaisen koostumuksen aikaansaamiseksi.

3. Hyödynnä kesän kasvikset ”pastana”

Kesäkurpitsa taipuu erinomaisesti spagetin korvikkeeksi. Kevyenä ja mietona vihanneksena se sopii lähes kaikenlaisten ruokalajien ja pastakastikkeiden lisukkeeksi. Voit höylätä kesäkurpitsaa esimerkiksi juustohöylällä. Ohueksi siivutettu kesäkurpitsa kiehuu todella nopeasti sopivan pehmeäksi. 

4. Suosi munakkaita

Munakas on vähähiilihydraattinen, helppo ja terveellinen päivällisidea, joka ei vaadi isoja esivalmisteluja tai pitkää kypsennysaikaa. Lisää munakkaaseen erilaisia kauden vihanneksia, kuten parsakaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia. 

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja