Itse tehty sinappi kruunaa joulukinkun – Kati vinkkaa helpon ohjeen: "Valmistus on nopeaa"
Joulusinappia on helppo valmistaa myös itse! Katso videolta, miten Katin tosi vahva appelsiinisinappi valmistuu ja nappaa resepti.
Hellapoliisina tunnettu ruokabloggaaja Kati Jaakonen vinkkaa helpon sinappiohjeen lähestyvän joulun kunniaksi.
– Itse tehty sinappi kruunaa joulukinkun ja maistuu toki myös vaikkapa makkaran kanssa. Sinapin valmistus on helppoa ja nopeaa ja purkillinen sinappia onkin mainio lahja ystäville ja vaikka naapureille, Kati sanoo.
Sinappia voi Katin mukaan maustaa monella tapaa. Alkuvaiheessa joukkoon voi lisätä halutessaan vaikkapa hienonnettua valkosipulia, inkivääriä, chiliä, lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta. Toki sinappia voi myös terästää konjakilla tai rommilla.
– Tässä tosi vahvassa sinapissa maistuu raikas appelsiini. Voit käyttää appelsiinin kuorta reilumminkin. Varmista että kuori on hyvin pesty ennen raastamista, Kati vinkkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka