Italialaismummojen mukaan maukas kastike syntyy hitaasti hauduttamalla.
Videolla suomalainen huippukokki antaa omat vinkkinsä pastan valmistukseen.
Pitkään haudutettu jauhelihakastike ragù on yksi italialaisen ruoan peruselementeistä; sitä tarjoillaan niin ravintoloissa kuin kotikeittiöissä.
Huffington Post -sivusto kysyi kolmelta italialaiselta, vuosikymmeniä tätä ruokalajia valmistaneelta isoäidiltä, mikä on tämän ruokalajin salaisuus. Aihe sai aikaan kiivasta keskustelua.
Maun salaisuus piilee rasvassa ja haudutuksessa
Ennen täydellisen ragù-reseptin löytymistä jouduttiin käymään vilkasta keskustelua ruokalajin raaka-aineista. 73-vuotiaan Francan mukaan hyvässä kastikkeessa on sekä nautaa että possua. Elide, 94, on puolestaan sitä mieltä, että makkara kuuluu ehdottomasti tämän ruoan raaka-aineisiin, samoin kuin valkosipuli ja viini.
– Loraus viiniä, ehdottomasti. Viiniä tarvitaan, 71-vuotias Graziella yhtyy keskusteluun.
– Lääkäri sanoi, etten saa polttaa enkä juoda, mitä minun on sitten tarkoitus tehdä? nainen lisää tuohtuneena.
