Parasta pastaa, jota olet syönyt – syntyy helposti vain neljästä ainesosasta

Näin teet itse tuorepastaa 1:00 Näin teet itse tuorepastaa

Tuorepastaan ei tarvita kuin neljä ainesosaa, hieman vaivausta ja pastakoneen pyörittämistä. Pian edessäsi on yksi elämäsi herkullisimmista pasta-annoksista. 

Tuorepasta syntyy helposti myös kotikeittiössä. Jos käytössäsi ei ole pastakonetta, voit aivan hyvin kaulita taikinan kaulimella ja muotoilla veitsellä haluamaasi muotoon. Valmiin pastan keittäminen ei vie aikaa kuin muutaman minuutin.

Pastaa keitettäessä kattilan vierestä ei kannata lähteä kauas, sillä pasta maistuu parhaimmalta silloin, kun sitä ei ole keitetty täysin kypsiksi. Ole siis tarkkana!

Tuorepasta (2–3 annosta)

3 dl durum-jauhoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
loraus (n. 1rkl) vettä

Kaada jauhot kekoon pöydälle ja tee keskelle kuoppa. Lisää keskelle kananmuna, suola ja vesi ja ala sekoittaa keskeltä ulkoreunoille päin. Vaivaa taikinaa kunnolla noin 10 minuutin ajan. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Taikinan voi valmistaa myös kulhossa. 

Pastan kanssa maistuu vaikkapa klassinen bolognesekastike tai paahdettu tomattikastike

Jaa taikina muutamaan osaan. Taittele taikina kaksinkerroin ja aja pastakoneen läpi. Jatka ajelua noin viisi kertaa koneen läpi, kunnes edessäsi on ohut pastalevy. Aja levy lopuksi tagliatella-rautojen läpi. 

Keitä pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Siivilöi ja sekoita joukkoon loraus hyvää oliiviöljyä.

Nauti haluamasi lisukkeiden kera tai pelkällä mustapippurilla ja parmesaanilla höystettynä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat