Italialaisia lihapullia ja spagettia – tällä reseptillä Lady Gaga varmisti itselleen elokuvaroolin
Kaikkiin työhaastatteluihin ei välttämättä kannata kokata spagettia ja lihapullia, mutta Lady Gaga kokkasi – ja se edesauttoi häntä saamaan pääroolin elokuvasta.
VIDEO: Näin teet itse tuorepastaa.
Suomenkin elokuvateattereihin lokakuun puolen välin jälkeen saapuvaa A Star is Born -elokuvaa tähdittävät Lady Gaga sekä Bradley Cooper – joista jälkimmäinen on myös käsikirjoittanut ja tuottanut kyseistä filmiä. Gaga vakuutti Cooperin italialaisilla kokkaustaidoillaan.
Samankaltaiset taustat yhdistivät
Gaga on toki supertähti, laulaa kuin enkeli ja osaa vielä näytelläkin, mutta viimeinen sysäys sille, että Cooper päätti palkata tämän näyttelemään elokuvassaan, oli hyvin perinteinen italialainen kotiruoka.
Gaga kertoi tarinan maagisista lihapullistaan ensimmäisenä Voguelle. Jutun mukaan Cooper vieraili Gagan Malibun kodissa keskustellakseen hänen kanssaan siitä, että Gaga tähdittäisi A Star is Born -elokuvaa yhdessä Cooperin kanssa. Cooper oli nälkäinen, joten Gaga tarjoutui kokkaamaan hänelle lihapullia ja spagettia.
– Kun tapasimme ensimmäistä kertaa, kymmenen minuutin sisään söimme kotiruokaa, jonka hän oli itse kokannut – minä rakastan syömistä – se oli itseasiassa valtava yhteys, että tulemme kummatkin Itärannikon amerikanitalialaisista perheistä, Cooper kertoo Varietylle.
Gagan vanhemmat omistavat New Yorkissa italialaisen ravintolan, joten lihapullakastikkeen resepti on eittämättä opittu kotoa. Onneksi ABC on julkaissut näiden uraauurtavien lihapullien reseptin.
Germanottan lihapullat ja spagettikastike (4 annosta)
Lihapullat:
4 dl ciabattaa palasiksi revittynä ja liotettuna 1,5 desiin maitoa
1 kananmuna
0,5 dl parmesanraastetta
vajaa 1 dl silputtua tuoretta basilikaa
vajaa 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl hienoksi silputtua valkosipulia
vajaa 1 dl silputtua sipulia
250 g naudan jauhelihaa
250 g porsaan jauhelihaa
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 l marinara-kastiketta
Sekoita kaikki lihapullien ainekset yhteen huolellisesti.
Ruskista lihapullia pannussa, lisää marinara-kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä kastikkeen kaveriksi spagettia al denteksi. Lisää lihapullat ja kastike valmiin spagetin joukkoon.
Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti