Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi jäätelötrendi kasvattanut hurjasti suosiotaan Suomessa – "jäätelö ei enää ole pelkkä jälkiruoka"

Shutterstock
Julkaistu 07.06.2018 12:46
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jäätelöt eivät ole enää pelkkiä herkuttelutuotteita, vaan niiltä haetaan nykyisin yhä enemmän myös hyötyä. Tämä näkyy proteiinipitoisten ja vähäsokeristen jäätelöiden suosion kasvuna. 

Terveellinen jogurttijäätelö syntyy helposti! Katso resepti videolta. 

Suomalaiset ovat tunnetusti jäätelökansaa, ja toisin kuin monessa muussa maassa, meillä jäätelöä syödään tasaisesti ympäri vuoden.

Unileverin viestintäpäällikkö Riitta Jantusen mukaan jäätelöstä 40 prosenttia syödään talvella, 60 prosenttia kesällä. Kesällä jäätelö saatetaan napata viilentämään lämpimää kesäpäivää, talvella herkuttelu on puolestaan astetta tietoisempaa.  

– Jäätelö ei enää ole pelkkä jälkiruoka tai herkutteluhetki, vaan jäätelöä syödään nykyisin yhä useammin myös välipalana, Jantunen kertoo.

LUE MYÖS: Suomalaisten jäätelön kulutuksessa yksi erikoisuus – erottaa Suomen muusta Euroopasta

Funktionaalisuus on trendi myös jäätelöissä

Suomalaisten jäätelömaku on melko klassinen. Perusmaut mansikka, vanilja ja toffee maistuvat aina, samoin kuin klassikkotuutit, kuten Jättis ja Kingis. Vaikka ikisuosikit pitävät pintansa, trendejä nousee aina esiin.

Unileverin markkinointipäällikkö Juho Mikkosen mukaan tällä hetkellä jäätelöistä haetaan joko laadukasta ja simppeliä, tai vaihtoehtoisesti vähän ”överiä”. Myös yksi Ruotsissa jo voimakkaasti näkyvä trendi on Mikkosen mukaan nostamassa päätään myös Suomessa.

COLOURBOX24825188

– Hyvinvointibuumin myötä proteiinijäätelöt ovat lähteneet kasvuun. Ne ovat vielä tietyn ryhmän juttu, mutta laajenemassa kovaa vauhtia isommalle porukalle, Mikkonen toteaa.

Proteiinijäätelöiden lisäksi myös vähäsokeristen ja urheilujuomasta kehiteltyjen jäätelöiden kategoria on kasvamassa. Mikkosen mukaan jäätelöissä näkyy tällä hetkellä funktionaalisuus; jäätelöstä haetaan hyötyä.

– Suomessa jäätelö on perinteisesti ollut herkuttelutuote, joten saa nähdä, miten tämä muuttuu.

Lisää aiheesta:

Yksi jäätelömaku ei millään lyö läpi Suomessa – jäätelövalmistaja: "Yllätys minulle itsellenikin"Suurimmat jäätelöhitit Suomessa juuri nyt – tässä on K-kauppojen pakastealtaiden suosikit: 5 selkeintä trendiäIrtojäätelöiden uutuusmaut houkuttelevat, mutta pääseekö kesällä jäätelökioskille? Jäätelötehdas kertoo poikkeusajan vaikutukset jätskibisnekseen SuomessaInnovatiivinen jäätelösarja kauppoihin – suomalaisvalmistaja povaa myyntimenestystä: ”Olemme alkaneet miettiä koko jäätelön konseptia uudelleen”Näiden jäätelöiden ennustetaan kasvattavan hurjasti suosiotaan lähivuosina – jäätelötehtailija: Trendi on tosi kovaSuomalaisten jäätelön kulutuksessa yksi erikoisuus – erottaa Suomen muusta Euroopasta
JäätelöMakuja
Käsityötä ja laatua korostava trendi näkyy myös jäätelöissä.COLOURBOX

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö
  • 17.9.09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 5.8.17:02
    Ruoka

    Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?

  • 25.7.15:38
    Kesä

    Näin nopeasti jäätelö suli 29 asteen helteessä – lopputulos yllättää

  • 21.7.07:40
    Ruoka

    Nestlén jenkkijäätelöihin iso muutos

  • 16.7.11:03
    Helle

    Näitä tuotteita suomalaiset hamuavat helteellä, voivat loppua