Inan superhelppoa pastakastiketta on kokeiltava: "Paras, jota olet koskaan syönyt"

Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton 0:41 Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton

Onko pasta arrabbiata sinulle jo tuttu juttu? Testaa televisiokokki Ina Garten hittireseptiä.

Videolla: Oletko aina käyttänyt pastalävikköä väärin? 

Televisiokokki Ina Gartenin resepteistä on tullut erityisen suosittuja pandemia-aikana. Kerroimme aiemmin muun muassa näistä törkeän hyvistä paistetuista perunoista, jotka kaatoivat hurjan suosionsa vuoksi jopa kokin nettisivut.

Nyt The Kitchn -ruokasivustolla ylistetään myös Inan pastakastikereseptiä. Resepti löytyy Inan Modern Comfort Food -kirjasta paistettujen pottujen lailla. Inan pasta arrabbiata on tulinen tomaattikastike, joka sisältää kokin mukaan vaikuttavan määrän valkosipulia.

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Lauren Masur testasi reseptiä ja vaikuttui.

–  Minulla oli kaapissa valmiina melkein kaikki ainekset: hyvää oliiviöljyä, valkosipulia, chilihiutaleita, kokonaisia säilyketomaatteja, suolaa ja pippuria. Kaupasta piti hakea vain tuoretta basilikaa, fenkolinsiemeniä ja kuivaa punaviiniä. Loiko Ina tietämättään täydellisen pandemia-ajan arkiruokareseptin? Kyllä, kyllä hän loi, ruokatoimittaja ylistää. 

Ruokatoimittaja muistuttaa, että vaikka reseptin valkosipulimäärä kuulostaa hurjalta, niin lopputulos ei ole liian valkosipulinen. Samaan lopputulokseen päätyi myös reseptiä testannut People-lehden ruokatoimittaja Shay Spence.

– Älä hätäänny, tämä on juuri oikea määrä valkosipulia, jotta saat parasta pastakastiketta, jota olet koskaan syönyt.

Myös kokki Kari Aihinen valmisti arrabbiata-pastaa Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2020. Aihinen ylisti pastaa "eläväksi legendaksi".

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!