Ilouutisia suklaanystäville: Kannattaa syödä joka päivä!

Suklaa
Suklaasta voi olla hyötyä diabeteksen ehkäisemisessä. Lehtikuva

Suklaasta voi olla hyötyä kakkostyypin diabeteksen ehkäisyssä, väittää tuore tutkimus. 

Pieni annos suklaata päivittäin nautittuna voi ehkäistä diabetesta ja insuliiniresistenssiä, kertoo Warwickin yliopiston tuore tutkimus. Tutkimuksen mukaan henkilöillä, jotka söivät sata grammaa suklaa päivässä oli alempi insuliiniresistenssi ja paremmat maksaentsyymiarvot.

Tutkijoiden mukaan kaakaopitoiset tuotteet voivat pienissä määrin olla hyvä lisä ruokavalioon ylläpitämään terveyttä.

Tutkimukseen osallistuneista yli tuhannesta henkilöstä yli 80 prosenttia kertoi syövänsä keskimäärin 24,8 grammaa suklaata päivässä. Tutkimuksessa suklaata päivittäin syövät olivat fyysisesti aktiivisempia, korkeammin koulutettuja ja iältään nuorempia kuin henkilöt, jotka eivät syöneet suklaata päivittäin, mikä saattaa osittain selittää tuloksia.

Tutkimus julkaistiin British Journal of Nutrition -julkaisussa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja