Ilouutisia suklaanystäville: Kannattaa syödä joka päivä!
Suklaasta voi olla hyötyä kakkostyypin diabeteksen ehkäisyssä, väittää tuore tutkimus.
Pieni annos suklaata päivittäin nautittuna voi ehkäistä diabetesta ja insuliiniresistenssiä, kertoo Warwickin yliopiston tuore tutkimus. Tutkimuksen mukaan henkilöillä, jotka söivät sata grammaa suklaa päivässä oli alempi insuliiniresistenssi ja paremmat maksaentsyymiarvot.
Tutkijoiden mukaan kaakaopitoiset tuotteet voivat pienissä määrin olla hyvä lisä ruokavalioon ylläpitämään terveyttä.
Tutkimukseen osallistuneista yli tuhannesta henkilöstä yli 80 prosenttia kertoi syövänsä keskimäärin 24,8 grammaa suklaata päivässä. Tutkimuksessa suklaata päivittäin syövät olivat fyysisesti aktiivisempia, korkeammin koulutettuja ja iältään nuorempia kuin henkilöt, jotka eivät syöneet suklaata päivittäin, mikä saattaa osittain selittää tuloksia.
Tutkimus julkaistiin British Journal of Nutrition -julkaisussa.
Lähde: Science Daily
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti