IL: Ostitko sinäkin? Nämä ruoat ovat suurimmat hamstraushitit suomalaiskaupoissa

3:15 Koronapaniikki tyhjensi ruokahyllyt Helsingissä – MTV kysyy, miksi ihmiset hamstraavat

Suomalaiset ovat hamstranneet useamman eri tuoteryhmän ruokia koronakriisissä, ruokakauppaketjujen johtajat kertovat Iltalehdelle.

Poikkeustilanteen aiheuttama eristäytyminen koteihin on saanut suomalaiset sankoin joukoin ruokaostoksille. Kerroimmme jo aiemmin, että esimerkiksi jauheliha on nyt myynyt suomalaiskaupoissa kuin häkä.

Iltalehden haastattelemien kauppaketjupäälliköiden mukaan useissa tuotteissa nähdään nyt kymmenien prosenttien kasvua myynnissä. SOK:n vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu sanoo, että joidenkin tuotteiden kohdalla voidaan puhua jopa menekin moninkertaistumisesta.

Säilykkeitä, valmisruokaa, leipää, pastaa...

Sen lisäksi, että vessapaperit, käsidesit ja nestesaippuat ovat kasvattaneet myyntejään, myös ruokaosastolla nähdään selkeitä hamstraushittejä. S-ryhmässä pastojen, riisien ja jauhojen myynti on kasvanut 200 prosenttia, säilykkeiden 117 prosenttia ja näkkileipien sekä hapankorppujen myynti yli 160 prosenttia. Yksittäisistä tuotteista hiteiksi ovat nousseet muun muassa makaroni, kananmunat, tonnikala, hernekeitto ja kaurahiutaleet. Myös tuoreen hiivan myynti on kaksinkertaistunut.

Suurimmat hamstraushitit ruokakaupoissa:

Eniten myydään edelleen kauppojen vakiomenekkiruokia: maitoa, banaaneja, kahvia ja leipää. Lisäksi kaupaksi ovat menneet nyt erityisen hyvin:

Pastat (erityisesti makaroni)
Riisi
Jauhot
Hiiva
Kananmunat
Säilykkeet, kuten tonnikala
Hernekeitto
Kaurahiutaleet
Valmisruoat, kuten keitot
Pakasteet, kuten kalapuikot
Jauheliha

Keskon päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Harri Hellman kertoo Iltalehdelle, että heilläkin kysyntä on kasvanut melkein kaikissa tuoteryhmissä. 

– Myydyimpien tuotteiden listalla ovat tälläkin viikolla olleet pitkään säilyvät tuotteet kuten säilykkeet ja kuivaruoka-aineet. Myös viljatuotteita on myyty normaalia enemmän. Jauhelihaa menee nyt paljon, ja se tuppaa loppumaan ensimmäisenä aina iltapäivisin

Nyt, kun ihmiset ovat jääneet koteihinsa koulujen ovien sulkeuduttua ja monen työantajan kehottavan työntekijänsä etätöihin, myös valmisruokien myynneissä näkyy selkeä piikki. S-ryhmällä myydään nyt runsaasti valmisruokia ja pakasteita, kuten kalapuikkoja ja pakastevihanneksia, Keskolla esimerkiksi keittojen myynti on kasvanut  peräti 400 prosenttia.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja