Hyviä uutisia avokadon ystäville! Uusi innovaatio lupaa kaiken sen, mistä olet tähän asti vain haaveillut

avokado (1)
Shutterstock

Uusi avokado-innovaatio perustuu kasviperäiseen lisäaineeseen, joka tuplaa avokadon säilyvyysajan. Avokadosi saattaa siis jatkossa pysyä pidempään täydellisen kypsänä. Kuulostaa hyvältä, vai mitä? 

​​​​​​​Poimi videolta vinkit avokadon pilkkomiseen. 

Liian raaka, liian kypsä. Avokadon syömisen ajoittaminen täydelliseen kypsyyteen on haastavaa, mutta pian tähän saattaa olla luvassa muutos. Edelläkävijänä toimii yhdysvaltalainen kauppaketju Costcon, joka on nyt ottanut valikoimiinsa avokadon, joka kypsyy tavallista hitaammin. Näin ollen mahdollisuus oikean kypsyyden löytämiseen kasvaa. 

Tavallista kestävämmät avokadot käsitellään aineella, joka on sekoitus lipidejä ja glyserolipidejä, eli tarkemmin sanottuna rasvoja, joita saadaan muun muassa erilaisten hedelmien ja vihannesten siementen kuorista. Tämä väritön, hajuton ja mauton yhdiste estää veden haihtumista ja hapettumista, eli avokadon pilaantumista.

Tavallinen avokado kestää huoneenlämmössä 3–4 ja jääkaapissa 7–10 päivää. Lisäaineen avulla avokadot saadaan kestämään kaksi, jopa kolme kertaa tavallista kauemmin.

Globaali mahdollisuus ruokahävikin vähentämiseen

Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että säilyvyys tarkoittaa samalla myös sitä, että avokado kypsyy kaksi kertaa tavallista kauemmin. Kyseistä avokadoa voi siis joutua kypsyttämään pöydällä totuttua pidemmän aikaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lisäaineen kehittäneen Apeel-yrityksen toimitusjohtaja James Rogers lisäävän ihmisten mahdollisuuksia täydellisen kypsän avokadon nauttimiseen, mutta myös mahdollisuutta ruokahävikin vähentämiseen.

Rogersin mukaan yritys on testannut tuotetta kymmenillä eri vihanneksilla ja hedelmillä, mutta päätynyt avokadoon ruokahävikillisistä syistä. Avokado heitetään nimittäin muita vihanneksia herkemmin roskiin, jos se ei vastaa odotuksia. 

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja