Hyödynnä luonnon ilmainen herkku aamiaisella – kokeile helppoa reseptiä!

shutterstock_158317241
Muista, että on tärkeää olla täysin varma siitä, mitä sienilajia ruoanlaittoa varten poimitaan. Kuvassa suppilovahveroita. Shutterstock

Suppilovahveroiden kausi alkaa olla parhaimmillaan, ja herkulliset sienet kannattaa hyödyntää vaikkapa aamupalamunakkaassa!

Suppilovahveroita löytyy jo mukavasti Suomen metsistä ja niitä kannattaa nyt hyödyntää ruoanlaitossa. Pipsa Hurmerinnan tuoreessa Pipsan keittokirja pienille ihmisille(Tammi 2015) -teoksessa julkaistu sienimunakas on mitä oivallisin syksyinen aamupala.

Pipsa Hurmerinnan sienimunakas

2 tl oliiviöljyä
pieni kourallinen suppilovahveroita tai kantarelleja
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria ja kuivattua timjamia
2 munaa

Lämmitä voita paistinpannulla. Lisää sienet, pippuri, suola ja timjami ja paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä sienet lautaselle.

Riko kananmunat pieneen kulhoon. Vatkaa munien rakenne hyvin rikki. Älä kuitenkaan vatkaa nin paljon, että munat alkavat vaahtoutua.

Lämmitä uudestaan voita pannulla. Kun voi alkaa kuplia, kaada munat pannulle. Säädä lieden lämpötila mahdollisimman alhaiseksi. Sekoita munamassaa muovisella lastalla pohjia ja reunoja myöten ja ravista pannua. Jatka sekoittamista ja ravistelua muutama minuutti. Kun munat alkavat hyytyä, ota pannu pois liedeltä ja lisää keskelle sienet.

Kääri omeletti lastalla rullaksi.

Lähde: Pipsa Hurmerinta: Pipsan keittokirja pienille ihmisille, Tammi 2015

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat