Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mahtava tapa valmistaa perunat ja taivaallinen lisuke: "Vie majoneesin uudelle tasolle"

pia inberg
Julkaistu 24.11.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen suositusta Muna-kirjasta on julkaistu uunituore painos, jossa on mukana kahdeksan uutta kananmunareseptiä. Uusien reseptien joukossa on myös taivaallisen majoneesin ohje. 

Viime keväänä kananmunan ystäviä ihastuttanut Sanna Mansikkamäen Muna – Herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme 2017) kirja ilmestyy marraskuun lopulla joulumarkkinoille uudella painoksella ja kahdeksalla uudella ohjeella. Mukana on myös suorastaan taivaallisen majoneesin ohje, jonka valmistus poikkeaa hieman totutusta. Majoneesissa käytettävä voi nimittäin ruskistetaan. 

Lue lisää Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.

– Sain inspiraation tähän ohjeeseen helsinkiläisen Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoholta. Söin kerran Nokassa taivaallisen makuisia Gobbas Gårdin paahdettuja perunoita sekä majoneesia, joka oli tehty ruskistetusta voista. Pakkohan sitä oli testata kotona. Pähkinäisen tuoksuinen ruskistettu voi vie majoneesin uudelle tasolle, Mansikkamäki kertoo. 

Majoneesi ruskistetusta voista ja paahdetut puikulaperunat

Majoneesi:

50 g voita2 keltuaista½ tl suolaa (laitoin itse tattisuolaa, eli kuivatut tatit ja suola sekoitettu jauheeksi tehosekoittimessa)½ tl dijoninsinappia1 tl vaaleaa balsamicoa1 dl rypsiöljyä








Paahdetut perunat:

300 g puikulaperunoita tai muita pieniä perunoita
2 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä

• Sulata voi pienessä kattilassa tai pannulla. Anna sen ruskistua kevyesti.

• Tunnistat valmiin ruskistetun voin pähkinäisestä tuoksusta. Varo, ettet päästä sitä palamaan. Harjoitus tekee tässäkin mestarin. Jos voi pääsee palamaan, teeuusi satsi. Sitä ei pelasta enää mikään.

• Siivilöi ruskistettu voi pariin kertaan pienen tiheäreikäisen siivilän läpi, jotta ”karstat” jäävät siivilään. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

• Vatkaa keltuaiset, sinappi, suola ja etikka vatkaimella. Lisää huoneenlämpöinen öljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää myös voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Emulsio ei ole tässä vaiheessa aivan niin paksua kuin tavallinen majoneesi, mutta se saavuttaa hyvän koostumuksen, kun nostat sen jääkaappiin viilenemään. Paista sillä aikaa perunat.

• Kuumenna uuni 245 asteeseen. Sekoita perunoiden joukkoon suolaa ja öljyä. Laita ne uunivuokaan ja nosta kuumaan uuniin. Paahda noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja saaneet rapsakan pinnan.

Resepti: Sanna Mansikkamäki: Muna –Herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme 2017)

Lisää aiheesta:

Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaPerunaherkku, joka sulaa suuhun – täydellinen lisuke mille tahansa ruoalle: "Nämä perunat lunastavat lupaukset"Näin kanaviillokki kuuluisi oikeasti valmistaa – poikkeaa aiemmin maistamastasiMuistatko vielä ”kouluaikojen limaisen kauhistuksen”? Nyt tämä ruoka on pelastettu – painii aivan eri sarjassaMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • pe11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • to17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!