Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen suositusta Muna-kirjasta on julkaistu uunituore painos, jossa on mukana kahdeksan uutta kananmunareseptiä. Uusien reseptien joukossa on myös taivaallisen majoneesin ohje.
Viime keväänä kananmunan ystäviä ihastuttanut Sanna Mansikkamäen Muna – Herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme 2017) kirja ilmestyy marraskuun lopulla joulumarkkinoille uudella painoksella ja kahdeksalla uudella ohjeella. Mukana on myös suorastaan taivaallisen majoneesin ohje, jonka valmistus poikkeaa hieman totutusta. Majoneesissa käytettävä voi nimittäin ruskistetaan.
Lue lisää Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.
– Sain inspiraation tähän ohjeeseen helsinkiläisen Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoholta. Söin kerran Nokassa taivaallisen makuisia Gobbas Gårdin paahdettuja perunoita sekä majoneesia, joka oli tehty ruskistetusta voista. Pakkohan sitä oli testata kotona. Pähkinäisen tuoksuinen ruskistettu voi vie majoneesin uudelle tasolle, Mansikkamäki kertoo.
Majoneesi ruskistetusta voista ja paahdetut puikulaperunat
Majoneesi:
50 g voita2 keltuaista½ tl suolaa (laitoin itse tattisuolaa, eli kuivatut tatit ja suola sekoitettu jauheeksi tehosekoittimessa)½ tl dijoninsinappia1 tl vaaleaa balsamicoa1 dl rypsiöljyä
