Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo lohipiirakka kaupan valmistaikinasta – nappaa mukaan vappupiknikille

6:58A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erotKATSO MYÖS VIDEO: A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erot
Julkaistu 28.04.2023 16:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Leivo ihanaa lohipiirakkaa vaikka vappupiknikille.

Pro Kala ry vinkkaa piirakkaohjeen, joka kannattaa ottaa talteen kevään ja kesän juhlia ajatellen. Mehevä lohipiirakka sopii myös esimerkiksi vapun perinteiselle piknikille.

– Piknikille kannattaa ottaa mukaan hyvin säilyviä ruokalajeja, jotka eivät pienestä kuljetuksesta pahastu. Piknikillä toimivat aina erilaiset salaatit, piiraat, täytetyt leivät ja muut suolaiset herkut, kalayhdistyksen tiedotteessa vinkataan. 

Kalayhdistys suosittelee klassista lohipiirakkaa varmana valintana, sillä se maistuu yleensä kaikille. Tällä kertaa lohi saa piiraassa kaverikseen sieniä, ja piiraan valmistaminen onnistuu nopeasti, jos käytät pakastealtaasta löytyvää valmistaikinaa.

lohi-sienipiirakka
Klassisen lohipiirakan voi valmistaa kaupan valmiista taikinasta.Pro Kala ry

– Voit halutessasi tehdä piiraan kertakäyttöiseen foliovuokaan, jolloin sinun ei tarvitse kuljetella piirakkavuokaa edestakaisin kodin ja piknik-paikan välillä.

Lohipiirakka

Voit tehdä piirakan myös ilman sieniä, käytä silloin hieman enemmän paprikaa ja purjoa ja pohjana voit käyttää myös kaupan pakastealtaasta löytyvää valmistaikinaa.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
2–3 rkl kylmää vettä

Täyte:
7 dl sieniä, esim. mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
1 rkl rypsiöljyä
puolikas purjo
150 g lämminsavukirjolohta tai 100 g kylmäsavulohta
puolikas punainen paprika
100 g juustoa raastettuna
2 munaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria
½ tl yrttisuolaa
1 tl timjamia

Sekoita pohjan kuivat aineet. Nypi joukkoon rasva. Lisää lopuksi vettä parissa erässä sen verran, että taikina ei enää muruile. Painele voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 24–25 cm). Esipaista piirakkapohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna puhdistetuista sienistä haihtua pannulla enin neste. (Jos käytät kuivattuja sieniä, turvota niitä ensin vedessä, purista vesi pois ja hienonna sienet. Kuivattuja sieniä riittää noin desi. Säilöttyjä, esikäsiteltyjä sieniä riittää 2–3 dl). Lisää mukaan öljy ja purjorenkaat. Kääntele aineksia pannulla hetki ja anna jäähtyä.

Leikkaa kirjolohi ja paprika suikaleiksi tai kuutioiksi. Sekoita keskenään jäähtynyt sieni-purjoseos, kala- ja paprikapalat sekä juustoraaste.

Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon kerma sekä mausteet. Levitä puolikypsälle pohjataikinalle täyteseos ja kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200 asteessa 30–40 minuuttia kunnes täyte hyytyy.

Lue myös: Nerokas ateria kalapuikoista ja vartissa valmistuva hittilohi – nyt on helppoa kalaruokaa!

Lähde: Pro Kala ry

 

Lisää aiheesta:

Testaa nopea ja helppo kirjolohiruoka: "Kiireisen arjen pelastus"Todella nokkela piirakka! Pohjassa ei lainkaan rasvaa tai jauhojaAstetta ronskimpi voileipäkakku! Helin kalatorttua ei tarvitse edes koristellaTodella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Nyt on helppo ruoka kirjolohesta! Voit oikaista pakastealtaan kauttaLeivo suolainen piirakkapohja juhliin! Helppo ohje, jolla et voi epäonnistua
KalaVappuRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • pe17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 12.11.16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla