Hurahditko sinäkin sellerimehuun? Asiantuntija varoittaa jylläävästä terveysbuumista: "Lasillinen vettä voi ajaa saman asian"

Näin teet maistuvan munakahvin kotona
Muistatko vielä tämän terveyshitin; munakahvin?

Sellerimehu on viimeisin trendijuoma, jonka nimeen luottavat kaikki terveystietoiset aina supertähtiä myöten. Vaikka sellerimehu tuntuu kirjaimellisesti olevan kaikkien huulilla, se ole ihmejuoma, asiantuntija muistuttaa. 

Tammikuu on aikaa, jolloin yksi jos toinenkin alkaa noudattaa terveellisiä elämäntapoja. Jos kuulut näiden henkilöiden joukkoon, et ole voinut olla törmäämättä raaka-aineeseen, joka tuntuu olevan tänä vuonna kaikkialla – selleriin. Terveysmeedio Anthony Williamsin mukaan 470 millilitraa sellerimehua joka aamu tyhjään vatsaan juotuna on avain terveelliseen elämään

Sosiaalisessa mediassa miehen terveyskikan ylistetään auttavan lähes kaikkeen aina henkisestä hyvinvoinnista akneen. Suuresta suosiostaan huolimatta tällä trendillä on myös kääntöpuolensa.

Mehusta puuttuu vatsalle tärkeä kuitu

Ravitsemusterapeutti Stefanie Valakasin haluaa muistuttaa, että sellerimehun terveyshyödyistä ei ole olemassa tieteellistä näyttöä.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö selleri olisi ravitsevaa ruokaa. Se on vihannes, joka parantaa folaatin ja kuidun saantia, mutta sinun on parempi syödä se kokonaisena, Valakas kertoo.

Asiantuntijan mukaan mehut sisältävät kokonaisiin vihanneksiin verrattuna hyvin vähän kuitua. Tämä kannattaa painaa mieliin, sillä kuidulla on tärkeä rooli paitsi suoliston terveyden, myös kylläisyyden kannalta.

– Mehustusprosessi vähentää vihannesten terveyshyötyjä. Aivan kuten kurkku tai vesimeloni, jotka sisältävät 97 prosenttisesti vettä, voit juoda sellerimehua ilman, että siitä on sen suurempaa harmia. Mutta aamulla nautittu lasillinen vettä voi ajaa saman asian.

Kannattaa myös tiedostaa, että selleri sisältää runsaasti K-vitamiinia, jonka saannin äkillinen lisääntyminen voi haitata tiettyjen hyytymistä estävien lääkkeiden tehoa.

Sellerimehun juomisesta ei siis välttämättä ole haittaa, mutta asiantuntijan mukaan siitä ei ole niin suurta hyötyä kuin monet luulevat. Jos haluat noudattaa terveellistä ruokavaliota, runsas veden juonti ja kasvisten nauttiminen sellaisenaan ovat asioita, joista kannattaa lähteä liikkeelle.  

Lähde: News.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja