Huoltoasemilla järjetön myyntihitti – suurin osa asiakkaista ostaa tämän tuotteen joka kerta
Piipahditko huoltoaseman ravintolassa ostamassa kupillisen kahvia? Monelle suomalaiselle kahvikupillisen ostaminen huoltoasemalta on kiinteä osa arkirutiineja.
Moni poikkeaa huoltoaseman ravintolaan kahville. Tämän puolesta puhuvat myös myyntitilastot, jotka paljastavat, että huoltoasemien ravintoloista ostetaan vuosittain kymmeniä miljoonia kuppeja kahvia.
– Kahvi on edelleen sellainen tuote, josta ajatellaan, että: "Huoltsikka tunnetaan kahvistaan", SOK:n ABC-liikennemyymälöiden kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoo.
Kymmeniä miljoonia kupillisia vuodessa
Makuja.fi kysyi eri huoltoasemien ravintoloiden edustajilta, kuinka paljon kahvia heidän toimipisteissään myydään vuosittain.
– Jos lasketaan mukaan sen, että noutopöytäämme ja à la carte -annoksiimme kuuluu kahvi, niin myymme 25 miljoonaa kuppia kahvia vuodessa, Erikivi toteaa.
– Meillä kahvia myydään reilusti yli 6 miljoonaa kuppia joka vuosi, Shell HelmiSimpukka -ketjun ketjujohtaja Tarja Kuittinen kertoo.
– Meillä kahvia myydään nykyisin yli 7 miljoonaa kuppia vuodessa, Neste K –liikenneasemia edustava Mikko Paukkonen toteaa.
Paukkosen mukaan kaikista Neste K -liikenneasemien asiakkaista peräti 70 prosenttia ostaa kahvikupillisen. Liikenneasemien ravintoloiden asiakkaista hän uskoo vastaavan luvun olevan noin 90 prosenttia.
Millaisen matkan kahvipavut kulkevat tehtaalla? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan