Tiesitkö? Näin paljon työpaikkasi kahvikupillinen maksaa

shutterstock_292994171
Shutterstock

Jos työntekijä keittää yrityksessä kahvinsa itse, tulee kupillisen hinnaksi noin 40 senttiä. Automaattikahvin hinta on noin 15-20 senttiä. 

Suomalainen juo vuodessa noin 10 kiloa kahvia ja suuri osa siitä juodaan työpaikalla. 

– Suomalainen juo keskimäärin neljä kuppia kahvia päivässä, puolet kotona ja puolet töissä. Jos työntekijä keittää kahvin perinteisellä kahvinkeittimellä, kuluu siihen aikaa noin 10 minuuttia. 10 kupin pannun hinnaksi tulee noin 4 euroa, kertoo Pelican Rouge Coffee Solutions Oy:n toimitusjohtaja Timo Pietilä.

Kahviautomaattikahvin hinta on hieman pienempi.

– Kupillisen hinnaksi tulee laitteesta, kahvilaadusta ja lisukkeista riippuen 15–20 senttiä. 

Suomi on ainoa maa, jossa kahvitauko kuuluu työntekijän perusoikeuksiin, se on jopa kirjattu moneen työehtosopimukseen. Kahvipaussi tauottaa työpäivää mukavasti, mutta kahvitauolla tehdään myös töitä. Työkavereiden kanssa keskustelu meneillään olevista töistä voi ratkaista yksinäisen puurtajan ongelmia. Tauot vähentävät stressiä ja laittavat veren kiertämään. 

***

Lähde: Pelican Rouge Coffee Solutions Oy

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.