Huoltoasema monelle suomalaiselle ainoa ravintolavaihtoehto: "Asemilla on vietetty häitä ja hautajaisia"

Lihapullat ovat yksi huoltoasemien suosituimmista annoksista.

Tiesitkö, että Suomessa huoltoasemien ravintoloissa on järjestetty sekä häitä että hautajaisia?

Monella paikkakunnalla Suomessa huoltoaseman ravintola on koko kylän kokoontumispaikka, johon keräännytään sekä syömään että juhlimaan. Asiantuntijat kertoivat Makuja.fi:lle, että monella suomalaisella huoltoasemalla on vietetty vuosien saatossa sekä häitä että hautajaisia.

– Asemilla on vietetty häitä ja hautajaisia sekä paljon muita erilaisia perhejuhlia. Pääkaupunkiseudulta katsottuna tämä kuulostaa hassulta, mutta on ihan arkipäivää maakunnissa, Shell HelmiSimpukka -ketjun ketjujohtaja Tarja Kuittinen kertoo.

Myös ABC-liikenneasemien ravintoloissa ja kabineteissa on juhlittu monet ilot ja surut.

– Meillä on järjestetty muistotilaisuuksia, SOK:n ABC-liikennemyymälöiden kehitysjohtaja Antti Erikivi komppaa.

– On näitä ilojuhliakin ollut, hääkahveja ja sellaista, Erikivi jatkaa.

Monen suomalaisen tie johtaa huoltoaseman ravintolaan myös juhlapyhinä. Yksi tärkeimmistä juhlapäivistä huoltoasemilla on äitienpäivä.

– Se on melkein kuin jokin instituutio. Tänäkin vuonna ABC-asemilla myytiin melkein 35 000 äitienpäivälounasta, mikä on meillä ylivoimaisesti yksi kovamyyntisimmistä päivistä koko vuonna, Erikivi paljastaa.

Katso videolta, kuinka ABC:n lehtipihvi valmistuu!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!