Äitienpäivä ruuhkauttaa huoltoasemien ravintolat – ”Melkein kuin jokin instituutio”

ABC buffet noutopöytä Lehtikuva
Moni perhe juhlii äitienpäivää huoltoaseman buffetissa. Lehtikuva

Monessa perheessä äitienpäivää juhlistetaan syömällä ulkona. Huoltoasemien ravintoloissa äitienpäivä on yksi vuoden kiireisimmistä päivistä.

Äitienpäivälounaasta on muodostunut monessa perheessä jo perinne. Äitienpäivän kunniaksi koko perhe syö yhdessä ulkona, mikä näkyy myyntipiikkinä myös huoltoasemien ravintoloissa.

Huoltoasemalla syöminen on yleistä etenkin pikkupaikkakunnilla, joilla ravintolatarjonta on suppeaa. Pikkupaikkakuntien Neste-asemilla äitienpäivästä onkin muodostunut yksi vuoden kiireisimmistä päivistä.

Kävijät ovat usein vakioasiakkaita, jotka juhlivat äitienpäivää oman lähiasemansa äitienpäiväbuffetissa vuodesta toiseen.

Äitienpäiväbuffet on osoittautunut niin suosituksi, että joillain asemilla otetaan vastaan jo pöytävarauksia. Esimerkiksi Lapinlahden Nesteellä äitienpäivän buffetia myydään nelinkertaisesti tavallisiin päiviin verrattuna, vaikka hinta on kaksinkertainen.

Myös Äänekoskella ollaan varauduttu äitienpäiväruuhkaan. Viime vuonna äitienpäiväbuffet houkutteli paikalle 500 ruokailijaa.

– Henkilökuntaa tarvitaan kolminkertainen määrä tavanomaiseen verrattuna”, yrittäjä Markku Väisänen Neste Äänekoski Lintulahdelta kertoo Nesteen tiedotteessa.

Äitienpäivä on yksi vuoden kiireisimmistä päivistä myös ABC-asemilla, joilla äitienpäivää juhlitaan niin ikään buffetin äärellä. Äitienpäivä huoltoasemalla on muodostunut jo perinteeksi.

– Se on melkein kuin jokin instituutio. Tänä vuonna ABC-asemilla myytiin melkein 35 000 äitienpäivälounasta, mikä on meillä ylivoimaisesti yksi kovamyyntisimmistä päivistä koko vuonna, ABC-liikennemyymälöiden kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoi Makuja.fi:lle viime keväänä.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!