Suomalaisilla yksi selkeä hittiravintola sunnuntaina: Tänne yli 45 000 meistä vaelsi äitienpäivänä syömään niin paljon kuin napa vetää

Miten valmistetaan ABC:n suosikkiannos, lehtipihvi?

Moni suomalaisperhe nautti äitienpäivän lounaansa huoltoasemalla. ABC-ketjun äitienpäivän lounasbuffet veti tänäkin vuonna yli 45 000 syöjää. 

Yllä näkyvällä videolla valmistetaan ABC:n suosikkiannos, lehtipihvi. 

– Syväanalyysiä en ole vielä ehtinyt tekemään, mutta nopealla vilkaisulla näyttäisi, että viime vuoden luvuissa mennään. ABC-ravintoloiden kehityspäällikkö Tero Hänninen kertoo äitienpäivän asiakassaldosta.

Yli 45 000 suomalaista siis nautti tänäkin vuonna äitienpäivän juhla-ateriansa huoltoasemaketjun ravintolassa. Tänä vuonna buffetissa oli tarjolla paistettua kirjolohta, parsaa ja hollandaisekastiketta sekä paahdettua broileria granaattiomena-punaviinikastikkeen kera. Myös kakkukahvit sisältyivät äitienpäivän kattaukseen. 

Syy buffetin suosioon on Hännisen mukaan simppeli: huoltoasemaravintola on suomalaisille helposti lähestyttävä ja ruoan hinta on alhaisempi moneen kivijalkaravintolaan verrattuna. 

– Haluamme mahdollistaa ulkona syömisen kaikille. Meille on helppo tulla. 

Suomalaiset ovat buffetkansaa

Erityisesti pienemmillä paikkakunnilla huoltoasemat saattavat olla ainoita ravintoloita, joissa ruokaa ylipäätään tarjoillaan lounasaikaan juhlapyhinä. Hännisen mukaan äitienpäivä on aina ollut yksi ABC-ravintoloiden vilkkaimmista päivistä ketjun 20-vuotisen historian aikana, mutta kävijäpiikkejä on myös muina juhlapyhinä. 

– Äitienpäivä on ehdottomasti suosituin. Isänpäivänäkin näkyy selkeä kävijäpiikki, mutta silloin äidit taitavat tehdä enemmän ruokaa kotona. Muita suosittuja ajankohtia ovat itsenäisyyspäivä ja joulun pyhät. Silloin esimerkiksi moni yritys haluaa palkita työntekijänsä aterialla, Hänninen kertoo. 

Suomalaiset ovat toden totta buffetkansaa, sillä ainakin ABC:lla noutopöydän suosio on viime vuosina kasvanut entisestään. Suomalaisille tärkeä elementti noutopöydässä on Hännisen mukaan erityisesti monipuolinen salaattipöytä. Lisäksi ruoan hintaan täytyy sisältyä leivät levitteineen, perinteiset ruokajuomat ja jälkiruoaksi nautittava kahvi. 

– Viimeiset kolme-neljä vuotta olemme hioneet noutopöydän konseptia entistä paremmaksi. Päivitimme juuri salaattipöytämme yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Kun ihmiset ovat tien päällä, huoltoasemalla ruokailu on helppo ja nopea vaihtoehto, Hänninen kiteyttää huoltoaseman noutopöydän suosion. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja