Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisen rapea lopputulos vähällä vaivalla – tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoni

Shutterstock
Julkaistu 02.06.2018 08:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pekonin valmistukseen liittyy lukuisia niksejä, mutta jos tavoitteenasi on valmistaa rapeaa pekonia mahdollisimman vähällä sotkulla, uuni on tähän ehdottomasti paras vaihtoehto.

Viikonloppuaamut ovat mitä parhainta aikaa herkutella hieman runsaammalla aamupalalla. Vähällä vaivalla pääset, kun kypsennät pekonit pannun sijaan uunissa, jossa ne kypsyvät ihanan rapeiksi muiden aamupalatoimien lomassa. 

Viisi vinkkiä pekonin valmistamiseen uunissa

1. Kuuma uuni takaa rapean lopputuloksen

Kuumenna uuni kuumaksi, 200 asteeseen. Helpoimmalla pääset, kun vuoraat uunipellin tai -vuoan huolellisesti foliolla, jolloin pekoneista valuva rasva ei pääse sotkemaan paikkoja.

2. Ritilän avulla superrapea lopputulos

shutterstock_333744596
Shutterstock

Jos haluat tehdä pekoneista ekstarapeita, paista ne uunipellin päälle asetetun ritilän päällä. Ritilällä paistaminen takaa, että pekonit rapeutuvat tasaisesti joka puolelta. Jos sinulla ei ole ritilää, ei huolta! Myös pelkällä uunipellillä paistetut pekonit katoavat taatusti parempiin suihin. 

3. Levitä yhteen kerrokseen  

Levitä pekoniviipaleet yhteen kerrokseen ja varmista, etteivät ne pääse takertumaan toisiinsa. Näin takaat, että pekonit paistuvat kauttaaltaan rapeiksi. 

Paista viipaleita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Muista tarkkailla uunia, etteivät pekonit pääse palamaan.

LUE MYÖS: Vastustamaton herkku! Karamellisoitu pekoni kruunaa viikonloppuaamusi

4. Kuivaa talouspaperilla

Pekonit ovat yleensä hyvin rasvaisia, joten voi olla paikallaan kuivata niitä hetken talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

5. Säästä rasva

pekoniPekonin rasva tuo hyvää makua moneen ruokaan.Shutterstock

Tämä vaihe ei tietenkään ole pakollinen, mutta kannattaa tiedostaa, että pekonista irronnut rasva sopii erinomaisesti vaikkapa kananmunien tai vihannesten paistamiseen.

Lähde: Delish

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Hullun hyvä pekonikikka, jota et taatusti ole vielä kokeillut – mutta sinun pitäisi!Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Kolme erilaista tapaa kypsentää pekoni – toimittaja selvitti, mikä valmistustapa on kaikkein parasYleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannullaTäydelliset paistetut kananmunat ja rapsakat pekonit valmistuvat helposti – näin onnistut!
PekoniRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka