Täydellisen rapea lopputulos vähällä vaivalla – tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoni

Pekonin valmistukseen liittyy lukuisia niksejä, mutta jos tavoitteenasi on valmistaa rapeaa pekonia mahdollisimman vähällä sotkulla, uuni on tähän ehdottomasti paras vaihtoehto.

Viikonloppuaamut ovat mitä parhainta aikaa herkutella hieman runsaammalla aamupalalla. Vähällä vaivalla pääset, kun kypsennät pekonit pannun sijaan uunissa, jossa ne kypsyvät ihanan rapeiksi muiden aamupalatoimien lomassa. 

Viisi vinkkiä pekonin valmistamiseen uunissa

1. Kuuma uuni takaa rapean lopputuloksen

Kuumenna uuni kuumaksi, 200 asteeseen. Helpoimmalla pääset, kun vuoraat uunipellin tai -vuoan huolellisesti foliolla, jolloin pekoneista valuva rasva ei pääse sotkemaan paikkoja.

2. Ritilän avulla superrapea lopputulos

Jos haluat tehdä pekoneista ekstarapeita, paista ne uunipellin päälle asetetun ritilän päällä. Ritilällä paistaminen takaa, että pekonit rapeutuvat tasaisesti joka puolelta. Jos sinulla ei ole ritilää, ei huolta! Myös pelkällä uunipellillä paistetut pekonit katoavat taatusti parempiin suihin. 

3. Levitä yhteen kerrokseen  

Levitä pekoniviipaleet yhteen kerrokseen ja varmista, etteivät ne pääse takertumaan toisiinsa. Näin takaat, että pekonit paistuvat kauttaaltaan rapeiksi. 

Paista viipaleita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Muista tarkkailla uunia, etteivät pekonit pääse palamaan.

4. Kuivaa talouspaperilla

Pekonit ovat yleensä hyvin rasvaisia, joten voi olla paikallaan kuivata niitä hetken talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

5. Säästä rasva

Tämä vaihe ei tietenkään ole pakollinen, mutta kannattaa tiedostaa, että pekonista irronnut rasva sopii erinomaisesti vaikkapa kananmunien tai vihannesten paistamiseen.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja