Huippusuositusta nyhtökaurasta leffaillan herkku – kokeile helppoa reseptiä!
Kaurasta ja härkäpavusta tehtyä nyhtökauraa voi käyttää ruoanlaitossa broilerin tai jauhelihan tapaan. Nyhtökaurasta syntyy esimerkiksi helppo nachosalaatti, joka sopii hyvin illanvieton tarjottaviin.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa tekemään nyhtökaurasta nachosalaatin.
– Nyhtökaura on kesän trendivillitys, josta toivotaan eettisesti tuotettuna korviketta liharuoille. Rakenteeltaan se muistuttaa nyhtöpossua. Makuvaihtoehtoja löytyy muutama ja yksi maustamatonkin. Voit maustaa nyhtökauraa oman makusi mukaan reilullakin kädellä, hän vinkkaa.
Nyhtökaura on kesän trendivillitys, josta toivotaan eettisesti tuotettuna korviketta liharuoille. Rakenteeltaan se muistuttaa nyhtöpossua. Makuvaihtoehtoja löytyy muutama ja yksi maustamatonkin. Voit maustaa nyhtökauraa oman makusi mukaan reilullakin kädellä.
6-8 annosta
Ainesosat
- 1 ruukku jääsalaattia
- 2 punasipulia
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 kurkku
- 1 punainen paprika
- ½ ruukkua korianteria
- ½ ruukku tuoretta minttua
- 250 g nyhtökauraa, tomato smoked paprika leaf parslay
- nachoja
Kastike
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynsi
- 3 tomaattia
- 1 punainen chilipaprika
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- ½ chilipaprika
Valmistusohje
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku ja paprika.
Hienonna korianteri ja minttu.
Laita nyhtökaura erilliseen kulhoon.
Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.
Sekoita kastike nyhtökauran joukkoon.
Laita ainekset tarjoiluvadille ja lisää joukkoon nachoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti