Huippusuositusta nyhtökaurasta leffaillan herkku – kokeile helppoa reseptiä!

nyhtokaura_nachosalaatti_2_D4S3221_010616-Edit

Kaurasta ja härkäpavusta tehtyä nyhtökauraa voi käyttää ruoanlaitossa broilerin tai jauhelihan tapaan. Nyhtökaurasta syntyy esimerkiksi helppo nachosalaatti, joka sopii hyvin illanvieton tarjottaviin. 

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa tekemään nyhtökaurasta nachosalaatin. 

– Nyhtökaura on kesän trendivillitys, josta toivotaan eettisesti tuotettuna korviketta liharuoille. Rakenteeltaan se muistuttaa nyhtöpossua. Makuvaihtoehtoja löytyy muutama ja yksi maustamatonkin. Voit maustaa nyhtökauraa oman makusi mukaan reilullakin kädellä, hän vinkkaa. 

Hellapoliisin nyhtökaura-nachosalaatti

Nyhtökaura on kesän trendivillitys, josta toivotaan eettisesti tuotettuna korviketta liharuoille. Rakenteeltaan se muistuttaa nyhtöpossua. Makuvaihtoehtoja löytyy muutama ja yksi maustamatonkin. Voit maustaa nyhtökauraa oman makusi mukaan reilullakin kädellä.

6-8 annosta

Ainesosat

  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 2 punasipulia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 punainen paprika
  • ½ ruukkua korianteria
  • ½ ruukku tuoretta minttua
  • 250 g nyhtökauraa, tomato smoked paprika leaf parslay
  • nachoja

Kastike

  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 3 tomaattia
  • 1 punainen chilipaprika
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ chilipaprika

Valmistusohje

Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku ja paprika.

Hienonna korianteri ja minttu.

Laita nyhtökaura erilliseen kulhoon.

Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.

Sekoita kastike nyhtökauran joukkoon.

Laita ainekset tarjoiluvadille ja lisää joukkoon nachoja.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.