Tämä helppo ja täyttävä arkiruoka syntyy vartissa – "Jäin koukkuun"

salaatti
Ruokaisa salaatti sisältää parhaimmillaan sekä proteiinia että hiilihydraatteja. Kuvituskuva. Shutterstock

Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.

Ruokaisa salaatti on terveellinen ruokavaihtoehto, joka syntyy lautaselle parhaimmillaan alle vartissa. Maukas ja kevyt kasvisruoka maustetaan kunnolla, ja raikkautta siihen tuo nektariini.

Makuja.fi:n uudessa juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.

– Päädyin tähän laiskasalaattiin viime vuoden lopulla, kun ajattelin vähän keventää ennen jouluähkyä ja näky salaatinlehvistä lautasellani kevensi ainakin mieltäni. Koska yritän ajoittain myös pitää vegaanipäiviä, tämä ruoka sopi kuvioon, kertoo MTV:n toimitusharjoittelija Valpuri Haapala.

– Pidän hirveän paljon hyvin maustetuista ja paistetuista soijapaloista. Couscousin kanssa ne eivät ole myöskään yhtä kuivia kuin mahdollisesti muuten, minkä lisäksi ruoasta saa hiilihydraatteja, mikä on näin runsaasti liikkuvalle tärkeää. Jäin koukkuun, koska salaatti on helppo ja nopea tehdä treenin jälkeen syötäväksi – ja samalla seuraavan päivän evääksi. Se on samalla raikasta, mausteista, herkullista, terveellistä että nälän pitkään pois pitävä ruoka.

Ruokaisa laiskasalaatti, 2 annosta

jäävuorisalaattia
tomaatti
pätkä kurkkua
paprika
nektariini
valkosipulin kynsi (tai kaksi)
noin 0,5 desilitraa keitettyä couscousia
reilu kourallinen soijapaloja (vaihtoehtoisesti härkäpapuja)
pippuria, suolaa, grillimaustetta tai muuta vahvaa mausteseosta
oliiviöljyä
rypsiöljyä paistamiseen

Lämmitä rypsiöljy pannulla, pilko sillä aikaa valkosipuli. Heitä kuumalle pannulle sekä valkosipuli, keitetty couscous, että soijapalat ja mausteet maun mukaan. Soija ei oikeastaan itse maistu juurikaan miltään, joten tykkään maustaa niitä aika voimakkaasti.

Paista ihan hetki ja ala sitten lisäämään vettä vähitellen, jotta sekä soijasta että couscousista ei tule vetisiä, vaan ne ehtivät veden imiessään aina paistua välillä.

Pese ja silppua vihannekset sekä nektariini helposti syötäviksi paloiksi.

Asettele salaatti pediksi lautaselle, lorauta päälle oliiviöljyä ja heitä päälle kypsä soija-couscous-sekoitus. Nauti leivän kanssa.

Resepti: Valpuri Haapala

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat