Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä

11:30Kotikokin veitset: Michelin -palkittu ravintoloitsija Filip Langhoff kertoo kaiken olennaisen veitsistä
Julkaistu 08.10.2021 20:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Filip Langhoff antoi lokakuussa 2020 kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Korvat hörölle kotikokit! Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi vuonna 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka kannattaa napata talteen. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.

– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloittaa.

Nappaa ohje: Uunijuurekset Filip Langhoffin tapaan

Tärkein keittiömestarin mielestä on iso kokkiveitsi, joka voi olla ihan perinteinen tai sitten japanilaistyylinen. Langhoff kertoo itse käyttävänsä kokkiveistä kaikista veitsistä eniten. Kokkiveitsen lisäksi keittiöstä tulisi löytyä myös pieni vihannesveitsi, jota voi käyttää Langhoffin mukaan pienissä pilkkomishommissa. 

– Ja sitten on tämä turneerausveitsi. Tämä on ehkä yksi mun lempiveitsistä, voi kuoria esimerkiksi sipuleita. 

Turneerausveitsei on pieni käyräpäinen kuorimaveitsi. 

– Sitten on vielä yksi veitsi, mikä pitäisi olla jokaisessa keittiössä:i, Langhoff esittelee.

sahalaitainen leipäveits

Bonusveitseksi Langhoff nostaa filerointiveitsen kalalle. Se on mukava lisä keittiössä, jos haluaa tehdä itse kalafileitä.

Miltä näyttää turneerausveitsi? Miten veitset pidetään terävinä ja huolletaan oikein? Mikä on oikea tapa pilkkoa sipuli tai bataatti? Katso videolta Filip Langhoffin vinkit. 

Lue myös: Suomalainen Michelin-tähtikokki vinkkaa perunaakin paremman, edullisen ruoan: "En ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olisi tykännyt siitä"

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2020. 

Lisää aiheesta:

Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkkiKalakauppias Kalle näyttää, miten kala tulisi oikeasti fileoida – suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen: Älä työnnä!Teetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttääÄlä ikinä tee näin, kun pilkot raaka-aineita veitsellä! Suomalainen keittiömestari muistuttaa: Täysin väärä ja vaarallinen tapaHuippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?Gordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?
RuoanlaittoRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste