HU: Jopa 7 000 euron verottomat tienestit metsässä kykkimällä – Porvoossa järjestetään nerokas villibisnesleiri
Porvoossa järjestetään ensimmäistä kertaa nuorille suunnattu leiri, jonka tarkoituksena on opettaa tekemään metsän antimista bisnestä. Asiasta uutisoi Helsingin Uutiset ja Uusimaa-lehti.
Yllä olevalla videolla asiantuntija kertoo villiyrttien keräämisestä.
Porvoossa paikallinen 4H-yhdistys järjestää kesäkuussa yhteistyössä Porvoon nuorisopalveluiden sekä Suomen 4H-liiton Ruokaa Luonnosta -hankkeen kanssa villibisnesleirin. Asiasta kertoo Helsingin Uutiset ja saman konsernin Porvoon paikallislehti Uusimaa. Tarkoituksena on opettaa nuorille, miten villiyrteillä voi tienata rahaa.
– Villiyrtit ovat kasvava trendi. Ennen hankkeen käynnistämistä on selvitetty, löytyykö ostajia. Todettiin, että ostajia on, mutta kerääjiä ei. Tähän olemme nyt iskeneet, Porvoon seudun 4H:n toiminnanjohtaja Saara Suomäki kertoo Uusimaa-lehdelle.
Verotonta harrastustoimintaa nuorelle
Villibisnesleiri kannustaa nuoria löytämään uudenlaisen kesätyöpaikan ja tutustuttaa yrittäjyyteen. Nuori voi 4H-yrityksen kautta tienata parhaimmillaan 7000 euroa vuodessa ja veroprosentti on yleensä nolla. Tueksi nuoret saavat aikuisen yritysohjaajan.
Porvoon villibisnesleirillä kerätään nokkosia, joille on jo ostaja nurmijärveläisessä ammattikeittiössä valmiina. Nokkosista tehdään juhannusillallinen.
– Siellä tarjotaan nokkosmuhennosta, kertoo Ruokaa Luonnosta -hankkeen projektipäällikkö Siiri Mäkelä Helsingin Uutisille.
4H-hankkeessa tavoitteena on, että nuoret saavat vähintään 10 euron tuntipalkan kasvien keruusta. Tunnin aikana pystyy keräämään noin kilon verran esimerkiksi nokkosta. Ostajia löytyy nokkosten lisäksi myös kuusenkerkille ja koivunlehdille.
– Panimot saattavat tarvita vaikka 50 kiloa kuusenkerkkää tai koivunlehteä kerralla. Kerääjien puute näkyy etenkin tässä, Mäkelä kertoo.
Porvoon maksuton villibisnesleiri järjestetään 13–28-vuotiaille nuorille kesäkuun alkupuolella. Leirillä opetellaan villiyrttien keräämiseen ja myymiseen liittyvät lupa-asiat sekä yrittäjyyden perusteita. Leirin jälkeen voi perustaa oman kesäbisneksen villiyrttejä keräämällä ja myymällä.
Lähde: Helsingin Uutiset
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan