Helsinkiläiskauppias joutui sulkemaan kauppansa salaattibaarin hygieniasyistä koronakriisissä. Kauppias keksi kuitenkin menestykseksi kasvaneen korvikkeen salaattibaarin tilalle, kertoo Helsingin Sanomat.
Videolla: Helsinkiläinen keittiömestari ymmällään Michelin-ravintolassaan: ”Sushimyynti räjähti käsiin”
Kuten aiemmin kerroimme, monet suomalaisravintolat ovat nyt katastrofaalisessa tilanteessa, koska asiakkaita ei ole ja ainoa vaihtoehto on käytännössä take away -myynti. Helsingin Sanomat kertoo kauppias Olli Piekkalasta, joka keksi ryhtyä myymään lähialueiden ravintoloiden annoksia K-kaupassaan. Piekkala halusi näin auttaa pinteessä olevia ravintoloitsijoita. Idea syntyi, kun viereisen Linko pizzabar -ravintolan omistaja kävi kaupassa ja kertoi juuri lomauttaneensa henkilökuntansa.
Kun Piekkala kertoi ideastaan Facebookissa, Töölöntorin K-marketin kauppiaalle sateli pian kymmeniä yhteydenottoja ravintoloista ympäri Helsinkiä. Nyt ravintola-annoksia tulee kauppaan muun muassa fine dining -ravintola Finnjävelista, Linko Pizzabarista ja Jätkäsaaren Sushi -ravintolasta. Helsingin Sanomien haastattelussa Piekkala kertoo toivovansa valikoimiinsa ainakin vielä yhtä vegaanista ruokaa valmistavaa ravintolaa.