Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

HS: Helsinkiläiskauppias Olli keksi todellisen hitin suljetun salaattibaarin tilalle: "Emme lannistu, prkl"

3:03Miten Michelin-ravintola muuttui sushitehtaaksi?
Julkaistu 26.03.2020 10:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiläiskauppias joutui sulkemaan kauppansa salaattibaarin hygieniasyistä koronakriisissä. Kauppias keksi kuitenkin menestykseksi kasvaneen korvikkeen salaattibaarin tilalle, kertoo Helsingin Sanomat. 

Videolla: Helsinkiläinen keittiömestari ymmällään Michelin-ravintolassaan: ”Sushimyynti räjähti käsiin”

Kuten aiemmin kerroimme, monet suomalaisravintolat ovat nyt katastrofaalisessa tilanteessa, koska asiakkaita ei ole ja ainoa vaihtoehto on käytännössä take away -myynti. Helsingin Sanomat kertoo kauppias Olli Piekkalasta, joka keksi ryhtyä myymään lähialueiden ravintoloiden annoksia K-kaupassaan. Piekkala halusi näin auttaa pinteessä olevia ravintoloitsijoita. Idea syntyi, kun viereisen Linko pizzabar -ravintolan omistaja kävi kaupassa ja kertoi juuri lomauttaneensa henkilökuntansa. 

Kun Piekkala kertoi ideastaan Facebookissa, Töölöntorin K-marketin kauppiaalle sateli pian kymmeniä yhteydenottoja ravintoloista ympäri Helsinkiä. Nyt ravintola-annoksia tulee kauppaan muun muassa fine dining -ravintola Finnjävelista, Linko Pizzabarista ja Jätkäsaaren Sushi -ravintolasta. Helsingin Sanomien haastattelussa Piekkala kertoo toivovansa valikoimiinsa ainakin vielä yhtä vegaanista ruokaa valmistavaa ravintolaa. 

Ravintola-annokset ovat osoittautuneet menestykseksi, eikä salaattibaarin sulkeminen enää kauppiasta haittaa. 

– Ollaan oltu tosi yllättyneitä siitä, miten tämä on räjähtänyt käsiin, Piekkala iloitsee Helsingin Sanomille.

"Emme lannistu prkl"

Ravintola-annoksia myydään kaupasta myös kotiinkuljetuksella, kuten muutakin ruokaa kauppakassipalveluna. Torstaina kauppias julkaisi uuden päivityksen Facebook-sivuillaan, koskien ravintola-annoksien myyntiä. 

– Emme lannistu, prkl. Kansa on kotona, yhdessä tai yksin. Kriisistä huolimatta tai juuri siksi, sinulla on oikeus nauttia ruoasta ja ruokailusta. Kaikilla on lupa iloita hetki, Töölöntorin K-marketin Facebook-päivityksessä ilmoitettiin Finnjävelin ruokalistan kera. 

Myös suomalaisravintolat ja muut elintarvikkeita pienyritykset ovat keksineet uusia konsteja ja konsepteja toimintaansa jatkaakseen. Kerroimme viime viikolla muun muassa, miten helsinkiläinen Michelin-ravintola Ora muuttui päivässä sushitehtaaksi.

Lue myös: Yksi valinta, joka jokaisen suomalaisen olisi nyt hyvä tehdä ruokakaupassa: "Kahvista ja appelsiinista ei tarvitse kieltäytyä"

Lähteet: HS, Töölöntorin K-Marketin Facebook-sivut

Lisää aiheesta:

Nyt meni kiinni Akseli Herlevin ravintolaEnsin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee"Ravintoloitsija Jussi kypsyi, kun ruokatilauspalvelu "vei jäätävän summan välistä" – keksi yksinkertaisen ratkaisun: "Jokaisesta tilauksesta jää nyt jotain käteen"Yle: Ravintola-alalle syntynyt todellinen korona-ajan yllätyshitti – keittiömestari kertoo järjettömistä myynneistä MTV:lle: "Aivan kreisiä"Helsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin"Luovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua"
RuokaRuokakauppaKoronavirusMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen14:16
    Ruokaniksit

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • to16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • to08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä