Mainos

HS: Helsinkiläiskauppias Olli keksi todellisen hitin suljetun salaattibaarin tilalle: "Emme lannistu, prkl"

Helsinkiläiskauppias joutui sulkemaan kauppansa salaattibaarin hygieniasyistä koronakriisissä. Kauppias keksi kuitenkin menestykseksi kasvaneen korvikkeen salaattibaarin tilalle, kertoo Helsingin Sanomat. 

Videolla: Helsinkiläinen keittiömestari ymmällään Michelin-ravintolassaan: ”Sushimyynti räjähti käsiin”

Kuten aiemmin kerroimme, monet suomalaisravintolat ovat nyt katastrofaalisessa tilanteessa, koska asiakkaita ei ole ja ainoa vaihtoehto on käytännössä take away -myynti. Helsingin Sanomat kertoo kauppias Olli Piekkalasta, joka keksi ryhtyä myymään lähialueiden ravintoloiden annoksia K-kaupassaan. Piekkala halusi näin auttaa pinteessä olevia ravintoloitsijoita. Idea syntyi, kun viereisen Linko pizzabar -ravintolan omistaja kävi kaupassa ja kertoi juuri lomauttaneensa henkilökuntansa. 

Kun Piekkala kertoi ideastaan Facebookissa, Töölöntorin K-marketin kauppiaalle sateli pian kymmeniä yhteydenottoja ravintoloista ympäri Helsinkiä. Nyt ravintola-annoksia tulee kauppaan muun muassa fine dining -ravintola Finnjävelista, Linko Pizzabarista ja Jätkäsaaren Sushi -ravintolasta. Helsingin Sanomien haastattelussa Piekkala kertoo toivovansa valikoimiinsa ainakin vielä yhtä vegaanista ruokaa valmistavaa ravintolaa. 

Ravintola-annokset ovat osoittautuneet menestykseksi, eikä salaattibaarin sulkeminen enää kauppiasta haittaa. 

– Ollaan oltu tosi yllättyneitä siitä, miten tämä on räjähtänyt käsiin, Piekkala iloitsee Helsingin Sanomille.

"Emme lannistu prkl"

Ravintola-annoksia myydään kaupasta myös kotiinkuljetuksella, kuten muutakin ruokaa kauppakassipalveluna. Torstaina kauppias julkaisi uuden päivityksen Facebook-sivuillaan, koskien ravintola-annoksien myyntiä. 

– Emme lannistu, prkl. Kansa on kotona, yhdessä tai yksin. Kriisistä huolimatta tai juuri siksi, sinulla on oikeus nauttia ruoasta ja ruokailusta. Kaikilla on lupa iloita hetki, Töölöntorin K-marketin Facebook-päivityksessä ilmoitettiin Finnjävelin ruokalistan kera. 

Myös suomalaisravintolat ja muut elintarvikkeita pienyritykset ovat keksineet uusia konsteja ja konsepteja toimintaansa jatkaakseen. Kerroimme viime viikolla muun muassa, miten helsinkiläinen Michelin-ravintola Ora muuttui päivässä sushitehtaaksi.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja