HS: Helsinkiläiskauppias Olli keksi todellisen hitin suljetun salaattibaarin tilalle: "Emme lannistu, prkl"
Helsinkiläiskauppias joutui sulkemaan kauppansa salaattibaarin hygieniasyistä koronakriisissä. Kauppias keksi kuitenkin menestykseksi kasvaneen korvikkeen salaattibaarin tilalle, kertoo Helsingin Sanomat.
Videolla: Helsinkiläinen keittiömestari ymmällään Michelin-ravintolassaan: ”Sushimyynti räjähti käsiin”
Kuten aiemmin kerroimme, monet suomalaisravintolat ovat nyt katastrofaalisessa tilanteessa, koska asiakkaita ei ole ja ainoa vaihtoehto on käytännössä take away -myynti. Helsingin Sanomat kertoo kauppias Olli Piekkalasta, joka keksi ryhtyä myymään lähialueiden ravintoloiden annoksia K-kaupassaan. Piekkala halusi näin auttaa pinteessä olevia ravintoloitsijoita. Idea syntyi, kun viereisen Linko pizzabar -ravintolan omistaja kävi kaupassa ja kertoi juuri lomauttaneensa henkilökuntansa.
Kun Piekkala kertoi ideastaan Facebookissa, Töölöntorin K-marketin kauppiaalle sateli pian kymmeniä yhteydenottoja ravintoloista ympäri Helsinkiä. Nyt ravintola-annoksia tulee kauppaan muun muassa fine dining -ravintola Finnjävelista, Linko Pizzabarista ja Jätkäsaaren Sushi -ravintolasta. Helsingin Sanomien haastattelussa Piekkala kertoo toivovansa valikoimiinsa ainakin vielä yhtä vegaanista ruokaa valmistavaa ravintolaa.
Ravintola-annokset ovat osoittautuneet menestykseksi, eikä salaattibaarin sulkeminen enää kauppiasta haittaa.
– Ollaan oltu tosi yllättyneitä siitä, miten tämä on räjähtänyt käsiin, Piekkala iloitsee Helsingin Sanomille.
"Emme lannistu prkl"
Ravintola-annoksia myydään kaupasta myös kotiinkuljetuksella, kuten muutakin ruokaa kauppakassipalveluna. Torstaina kauppias julkaisi uuden päivityksen Facebook-sivuillaan, koskien ravintola-annoksien myyntiä.
– Emme lannistu, prkl. Kansa on kotona, yhdessä tai yksin. Kriisistä huolimatta tai juuri siksi, sinulla on oikeus nauttia ruoasta ja ruokailusta. Kaikilla on lupa iloita hetki, Töölöntorin K-marketin Facebook-päivityksessä ilmoitettiin Finnjävelin ruokalistan kera.
Myös suomalaisravintolat ja muut elintarvikkeita pienyritykset ovat keksineet uusia konsteja ja konsepteja toimintaansa jatkaakseen. Kerroimme viime viikolla muun muassa, miten helsinkiläinen Michelin-ravintola Ora muuttui päivässä sushitehtaaksi.
Lähteet: HS, Töölöntorin K-Marketin Facebook-sivut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan