HS: Helsinkiläiskauppias Olli keksi todellisen hitin suljetun salaattibaarin tilalle: "Emme lannistu, prkl"

3:03 Miten Michelin-ravintola muuttui sushitehtaaksi?

Helsinkiläiskauppias joutui sulkemaan kauppansa salaattibaarin hygieniasyistä koronakriisissä. Kauppias keksi kuitenkin menestykseksi kasvaneen korvikkeen salaattibaarin tilalle, kertoo Helsingin Sanomat. 

Videolla: Helsinkiläinen keittiömestari ymmällään Michelin-ravintolassaan: ”Sushimyynti räjähti käsiin”

Kuten aiemmin kerroimme, monet suomalaisravintolat ovat nyt katastrofaalisessa tilanteessa, koska asiakkaita ei ole ja ainoa vaihtoehto on käytännössä take away -myynti. Helsingin Sanomat kertoo kauppias Olli Piekkalasta, joka keksi ryhtyä myymään lähialueiden ravintoloiden annoksia K-kaupassaan. Piekkala halusi näin auttaa pinteessä olevia ravintoloitsijoita. Idea syntyi, kun viereisen Linko pizzabar -ravintolan omistaja kävi kaupassa ja kertoi juuri lomauttaneensa henkilökuntansa. 

Kun Piekkala kertoi ideastaan Facebookissa, Töölöntorin K-marketin kauppiaalle sateli pian kymmeniä yhteydenottoja ravintoloista ympäri Helsinkiä. Nyt ravintola-annoksia tulee kauppaan muun muassa fine dining -ravintola Finnjävelista, Linko Pizzabarista ja Jätkäsaaren Sushi -ravintolasta. Helsingin Sanomien haastattelussa Piekkala kertoo toivovansa valikoimiinsa ainakin vielä yhtä vegaanista ruokaa valmistavaa ravintolaa. 

Ravintola-annokset ovat osoittautuneet menestykseksi, eikä salaattibaarin sulkeminen enää kauppiasta haittaa. 

– Ollaan oltu tosi yllättyneitä siitä, miten tämä on räjähtänyt käsiin, Piekkala iloitsee Helsingin Sanomille.

"Emme lannistu prkl"

Ravintola-annoksia myydään kaupasta myös kotiinkuljetuksella, kuten muutakin ruokaa kauppakassipalveluna. Torstaina kauppias julkaisi uuden päivityksen Facebook-sivuillaan, koskien ravintola-annoksien myyntiä. 

– Emme lannistu, prkl. Kansa on kotona, yhdessä tai yksin. Kriisistä huolimatta tai juuri siksi, sinulla on oikeus nauttia ruoasta ja ruokailusta. Kaikilla on lupa iloita hetki, Töölöntorin K-marketin Facebook-päivityksessä ilmoitettiin Finnjävelin ruokalistan kera. 

Myös suomalaisravintolat ja muut elintarvikkeita pienyritykset ovat keksineet uusia konsteja ja konsepteja toimintaansa jatkaakseen. Kerroimme viime viikolla muun muassa, miten helsinkiläinen Michelin-ravintola Ora muuttui päivässä sushitehtaaksi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja