Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hittimunkista lanseerattiin nyt erikoisversio Kotkassa: "Koitapa syödä kahdestaan ilman käsiä"

1:58Onko tässä Suomen paras munkki? Järjettömän hyvä perinneherkku myy kesäisin kuin häkäKATSO MYÖS VIDEO: Onko tässä Suomen paras munkki? Järjettömän hyvä perinneherkku myy kesäisin kuin häkä.
Julkaistu 30.06.2022 14:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kotkassa on lanseerattu uusi erikoisposso juhlavuoden kunniaksi.

Kerroimme aiemmin tänä vuonna, että kotkalaisille erityisen rakas perinneleivonnainen on munkki nimeltään posso. Posso on ainakin monen kotkalaisen mielestä Suomen paras munkki. Possoja Kotkassa on valmistanut jo yli puolen vuosisadan ajan esimerkiksi Kotkan Leipä Ky.

Erilaisia paikallisia perinneherkkuja mahtuu Suomen kartalle pilvin pimein. Oletko esimerkiksi kuullut tamperelaisten omasta pärämätsistä?

Kotkan Leivästä kerrottiin MTV:lle jo vuonna 2017, että possojen menekki on hurjaa kesällä – erityisesti Kotkan Meripäivien aikaan. Possoperinteen syntyä ei kukaan osaa tarkemmin kertoa, mutta possoja on Kotkassa valmistettu tiettävästi jo yli 70 vuotta.

Erikoisposso juhlistaa kesätapahtuman tasavuosia

Posso Meripäivät sydän  © Annika Ruohonen-7-large
Antti Muuri ja erikoispossot.Visit Kotka-Hamina

Nyt posson ystäville on lanseerattu juhlavuoden kunniaksi uudenlainen munkki. Kesätapahtuma Kotkan Meripäivät juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan ja tasavuosien kunniaksi Leistin leipomon Antti Muuri suunnitteli juhlaväelle erikoisposson. 

Sydämenmuotoinen juhlaposso lanseerattiin torstaina Kotkassa.

– Posso on varmasti kaikille kaupunkilaisille tuttu ja sitä saatetaan kurvata kauempaakin tänne herkuttelemaan. Nyt Meripäivät täyttää 60 vuotta ja on hienoa, että merkkipäiviä juhlistetaan yhdistämällä kaksi ikonista kotkalaisuuden symbolia, toteaa Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö tiedotteessa.

"Koitapa syödä kahdestaan ilman käsiä"

Posso Meripäivät sydän  © Annika Ruohonen-10-largeUusi posso suositellaan syömään esimerkiksi kumppanin kanssa yhdessä.Visit Kotka-Hamina

Leistin leipomon Antti Muurin mukaan juhlapossossa kunnioitetaan alkuperäistä reseptiä, mutta muoto on uusi. Erikoisposso on myös tarkoitus syödä hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla.

– Tämä herkku on tarkoitettu jaettavaksi. Toivomme, että juhlapossoja nautitaan Kotkan kesässä yhdessä ystävän tai rakkaan kanssa. Koitapa syödä sokeroitua sydänpossoamme kahdestaan ilman käsiä, Muuri haastaa.

Vierailimme aiemmin possoleipomossa! Katso videolta artikkelin yltä, millainen on perinteinen posso.

Lue myös: Onko tässä Suomen paras munkki? Tajuttoman hyvä perinneherkku myy kesäisin kuin häkä

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki ylistää hämmentävää tamperelaista pikaruokaa – oletko koskaan maistanut?Onko tässä Suomen paras munkki? Tajuttoman hyvä perinneherkku myy kesäisin kuin häkäHS: Emme joudukaan sanomaan hyvästejä legendaarisille lihapiirakoille! Suosikkileipomolle uudet omistajat – vanhat reseptit säilyvätOnko tässä suomalaisten ruokakauppojen seuraava hitti? Katariina kehitteli nerokkaan paistopistetuotteen – Jyrki Sukula: "Nyt on jännä paikka"Saako täältä Suomen parhaat munkit? Paistetaan järjetön määrä vuodessa: "Yksi tärkeä ainesosa, jonka kaikki työntekijämmekin tietävät"Koskenkorvan kylällä keksittiin yllättävä K-18-tuote ja Sari sai myydä kesällä ei-oota: "Hitti, joka nousi arvoon arvaamattomaan"
RuokaLeivontaKotkaKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 09:42
    Makeiset

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • Eilen17:25
    Sienet

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella