Hittimunkista lanseerattiin nyt erikoisversio Kotkassa: "Koitapa syödä kahdestaan ilman käsiä"

Onko tässä Suomen paras munkki? Järjettömän hyvä perinneherkku myy kesäisin kuin häkä 1:58 Onko tässä Suomen paras munkki? Järjettömän hyvä perinneherkku myy kesäisin kuin häkä
KATSO MYÖS VIDEO: Onko tässä Suomen paras munkki? Järjettömän hyvä perinneherkku myy kesäisin kuin häkä.

Kotkassa on lanseerattu uusi erikoisposso juhlavuoden kunniaksi.

Kerroimme aiemmin tänä vuonna, että kotkalaisille erityisen rakas perinneleivonnainen on munkki nimeltään posso. Posso on ainakin monen kotkalaisen mielestä Suomen paras munkki. Possoja Kotkassa on valmistanut jo yli puolen vuosisadan ajan esimerkiksi Kotkan Leipä Ky.

Erilaisia paikallisia perinneherkkuja mahtuu Suomen kartalle pilvin pimein. Oletko esimerkiksi kuullut tamperelaisten omasta pärämätsistä?

Kotkan Leivästä kerrottiin MTV:lle jo vuonna 2017, että possojen menekki on hurjaa kesällä – erityisesti Kotkan Meripäivien aikaan. Possoperinteen syntyä ei kukaan osaa tarkemmin kertoa, mutta possoja on Kotkassa valmistettu tiettävästi jo yli 70 vuotta.

Erikoisposso juhlistaa kesätapahtuman tasavuosia

Nyt posson ystäville on lanseerattu juhlavuoden kunniaksi uudenlainen munkki. Kesätapahtuma Kotkan Meripäivät juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan ja tasavuosien kunniaksi Leistin leipomon Antti Muuri suunnitteli juhlaväelle erikoisposson. 

Sydämenmuotoinen juhlaposso lanseerattiin torstaina Kotkassa.

– Posso on varmasti kaikille kaupunkilaisille tuttu ja sitä saatetaan kurvata kauempaakin tänne herkuttelemaan. Nyt Meripäivät täyttää 60 vuotta ja on hienoa, että merkkipäiviä juhlistetaan yhdistämällä kaksi ikonista kotkalaisuuden symbolia, toteaa Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö tiedotteessa.

"Koitapa syödä kahdestaan ilman käsiä"

Leistin leipomon Antti Muurin mukaan juhlapossossa kunnioitetaan alkuperäistä reseptiä, mutta muoto on uusi. Erikoisposso on myös tarkoitus syödä hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla.

– Tämä herkku on tarkoitettu jaettavaksi. Toivomme, että juhlapossoja nautitaan Kotkan kesässä yhdessä ystävän tai rakkaan kanssa. Koitapa syödä sokeroitua sydänpossoamme kahdestaan ilman käsiä, Muuri haastaa.

Vierailimme aiemmin possoleipomossa! Katso videolta artikkelin yltä, millainen on perinteinen posso.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!