Hittijuoma saapui nyt myös Suomeen – "jos osaa tehdä kossukolan, osaa tehdä tämänkin"

olutcocktail_korjattu
Baarimestari Luca Bertamini vastaa olutcocktailien reseptiikasta. Kuvassa Sundog Lemonade -drinkkejä. MTV

Maailmalla suosittuja olutcocktaileja päästään tänä kesänä nauttimaan myös kotimaisilla terasseilla.

Olut maistuu suomalaisille etenkin kesällä, mutta harva on tullut ajatelleeksi, että se sopii myös cocktailien raaka-aineeksi.

Maailmalla olutcocktailit ovat olleet suosittuja jo muutaman vuoden ajan, ja nyt ilmiö on rantautumassa myös Suomeen. Saimaan Juomatehdas tuo olutravintoloihin neljä uniikkia olutcocktailreseptiä yhteistyössä Paradise City Beverage Companyn kanssa.

Olutcocktailien suunnittelussa on pyritty siihen, että juoman osaa valmistaa maallikkokin. Näin olutcocktaileja on helppo valmistaa myös olutravintoloissa ja vaikka kotikeittiössä.

– Ei tarvitse olla baarimestari osatakseen tehdä sellaisen. Jos osaa tehdä kossukolan, osaa tehdä tämänkin (olutcocktailin), sanoo Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Juomat on suunniteltu niin, että ne maistuvat myös heille, joiden lempijuomiin olut ei kuulu. Kussakin juomassa on oluen lisäksi lisämakua antava alkoholi, hedelmämehuja sekä makusiirappia.

Esimerkiksi Saimaa Island Ice Tean esikuvana on klassikkodrinkki Long Island Ice Tea. Sundog Lemonadessa maistuu Aperolin ja greipin katkeruus. Makeampien juomien ystäville sopii ananaksen ja kookoksen makuinen Pan-A and Pacific sekä omenainen Don Cloudy.

Raikas terassijuoma

Myös olutasiantuntija Heikki Kähkönen on sitä mieltä, että olut sopii mainiosti cocktaileihin, sillä monet nykyoluet ovat hyvin raikkaita ja monipuolisia. Etenkin terassilla nautittavaksi juomaksi olutcocktail on nappivalinta.

– Cocktailin pohjana olut on paljon parempi kuin halpa huono viini, jota käytetään esimerkiksi sangrian pohjana, Kähkönen sanoo.

Oluen humala tuo cocktailiin särmää ja hapokkuutta, jota perinteisissä drinkeissä ei ole. Etenkin belgialaistyyppiset vehnäoluet ja vaalea lager sopivat Kähkösen mielestä erityisen hyvin olutcocktailien pohjaksi. Nämä oluet maistuvat myös Saimaan Juomatehtaan resepteissä.

– Tämä tuo perinteisten viinacocktailien ja viinipohjaisten cocktailien maailmaan jotain ihan uutta. Tästä syntyy ihan kokonaan uusia maku-ulottuvuuksia.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja