Porvoossa Herek-lihapuotia pyörittävä kauppias Tom Ahlberg kertoi Makuja.fi-sivuston haastattelussa, että suomalaiset eivät hyödynnä kaikenlaisia ruhonosia, vaikka kilohinta olisi vain parissa eurossa. Esimerkiksi siansorkkia ja sisäelimiä saa tänä päivänä hyvin edulliseen hintaan.
Ahlberg suosittelee tarjousten metsästäjiä kokeilemaan rohkeasti suomalaisia perinneruokia kuten sisäelimiä tai siansorkkia. Koska näiden lihatuotteiden kysyntä ei ole korkea, keikkuvat hinnat vain muutamassa eurossa kilolta.
"Kymmenen kiloa siansorkkia"
Siansorkat olivat ennen vanhaan perinteinen jouluruoka, mutta tänä päivänä sorkat ovat suomalaisille vieras herkku. Aasiassa siansorkkia pidetään tänäkin päivänä suuressa arvossa.
– Aasialaiset ovat varsinaisia porsaan sorkkien suurkuluttajia. He saattavat ostaa kerralla kymmenen kiloa sorkkia, Ahlberg kertoo.
Hintansa puolesta siansorkat ovat lihapuotien edullisimpia.
– Sorkat maksavat vain pari euroa kilolta, Ahlberg toteaa.
KATSO RESEPTI: Keitetyt siansorkat
Maksaa, munuaisia, kieltä ja sydäntä
Sisäelimet ovat erittäin sopivia raaka-aineita monenlaisiin ruokiin – sisältäväthän ne runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Myös hintansa puolesta sisäelimet ovat monen kukkarolle sopivia, mutta suomalaiset suhtautuvat tänä päivänä epäileväisesti sisäelimien käyttöön ruoanlaitossa.
