Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Himotun tittelin pokannut suomalaisravintola yllätysvoitosta: "Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle"

7:36Mistä on Vuoden ravintola tehty?
Julkaistu 13.02.2019 20:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin salaisuus piilee raaka-aineiden arvostuksessa. 

Huomenta Suomen lähetyksessä vierailivat Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin keittiömestari Juho Ekegren sekä Kim Palhus Suomen Gatronomisesta seurasta.

Suomen Gastronomien Seura ry on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.

LUE MYÖS: Näin löydät hyvän ravintolan ulkomailta – Henri Alénilta huomionarvoinen vinkki: "Silloin kannattaa yleensä juosta ja kovaa"

Vuonna 2019 tittelin sai helsinkiläinen ravintola Chapter. Chapterin keittiöpäällikkö Juho Ekegren kertoo ravintolan salaisuudeksi sen, että heidän keittiössään ruokaa tehdään uudella tavalla ja raaka-aineet mietitään eri kantilta kuin monissa muissa paikoissa. 

– Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle, olipa kyseessä sitten tavallinen keltasipuli tai arvokkaampi liha tai kala. Ja raaka-aine pitää hyödyntää mahdollisimman pitkälle vaikka montakin kertaa, Ekegren kertoo.

Ravintolakäyttäytyminen muuttunut rennommaksi

Kun puhutaan ravintolatrendeistä, esille nousevat paitsi kasvisten käyttö, myös ilmapiirin muuttuminen. 

– Tehdään huipputasoista ruokaa, mutta ollaan päästy rennompaan ilmapiiriin muussa ravintolakäyttäytymisessä, Ekegren toteaa.

Ohjelmassa keskusteltiin myös ensi viikolla jaettavista Michelin tähdistä ja niiden merkityksestä ravintolalle. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Lisää aiheesta:

Michelin-tähtikokki avaa uuden ravintolan Helsinkiin – lounaan hinta mietityttää: "11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonMillä reseptillä Michelin-tähti saavutetaan? Suomalaiset tähtiravintoloitsijat vastaavat Vuoden 2019 ravintola on todellinen yllättäjä – nuorilla yrittäjillä ei aiempaa kokemusta ravintolan pyörittämisestä: "Se on vahvuutemme, erilaisuutemme"Michelin-tähden pokannut ravintola Grön yllätystähdestä: "Kiitos haastava suomalainen ilmasto ja säilykepurkit"Vuoden ravintola on turkulainen Kaskis – "kaikki lähtee raaka-aineista"
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • ke17:11
    Ruoka

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke10:39
    Ruoka

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista