7:36

Himotun tittelin pokannut suomalaisravintola yllätysvoitosta: "Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle"

Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin salaisuus piilee raaka-aineiden arvostuksessa. 

Huomenta Suomen lähetyksessä vierailivat Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin keittiömestari Juho Ekegren sekä Kim Palhus Suomen Gatronomisesta seurasta.

Suomen Gastronomien Seura ry on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.

Vuonna 2019 tittelin sai helsinkiläinen ravintola Chapter. Chapterin keittiöpäällikkö Juho Ekegren kertoo ravintolan salaisuudeksi sen, että heidän keittiössään ruokaa tehdään uudella tavalla ja raaka-aineet mietitään eri kantilta kuin monissa muissa paikoissa. 

– Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle, olipa kyseessä sitten tavallinen keltasipuli tai arvokkaampi liha tai kala. Ja raaka-aine pitää hyödyntää mahdollisimman pitkälle vaikka montakin kertaa, Ekegren kertoo.

Ravintolakäyttäytyminen muuttunut rennommaksi

Kun puhutaan ravintolatrendeistä, esille nousevat paitsi kasvisten käyttö, myös ilmapiirin muuttuminen. 

– Tehdään huipputasoista ruokaa, mutta ollaan päästy rennompaan ilmapiiriin muussa ravintolakäyttäytymisessä, Ekegren toteaa.

Ohjelmassa keskusteltiin myös ensi viikolla jaettavista Michelin tähdistä ja niiden merkityksestä ravintolalle. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja