Emmaniika kokeili nerokasta sushi-ideaa: "Nopeuttaa aika paljon tekemistä"

Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle" 1:18 Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"
KATSO MYÖS VIDEO: Miten sushi kannattaisi kotioloissa syödä, ja miten nigiri dipataan oikeaoppisesti soijaan? Maija's Sushi & Kitchen -ravintolan Maija Flytström kertoo perusperiaatteet sushin syömiseen.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sushia voi valmistaa myös näin?

Sushinystävät huomio! Kun et jaksa pyöritellä kymmeniä riisipalloja, on olemassa helpompikin tapa sushin valmistamiseen. 

Emmaniika Kokko jakoi taannoin Facebookin ruoanlaittoryhmässä kullanarvoisen vinkin.

– Meillä muksut, varsinkin vanhempi poika, rakastaa sushia ja sitähän voisi syödä vaikka melkein joka päivä, Emmaniika kertoo MTV Uutisille ja jatkaa:

– Silloin kun sushia tehdään itse, niin sitä tehdään aika iso määrä. Siitä nyt syntyi tämä sushipelti-idea, ei tarvitse pyöritellä jokaista riisipalaa yksitellen. 

Emmaniikan mukaan sushipellin valmistaminen "nopeuttaa aika paljon sushin tekemistä". Kaiken lisäksi se on helppo syödäkin. 

– Vaikka ei puikoilla tätä kyllä syödä. 

Emmaniikan tonnikalasushipelti

sushipelti Emmaniika
Pellillinen tonnikalasushia.

Aivan tarkkaa ohjetta Emmaniika ei sushipellilleen osaa kertoa, koska kokkailee yleensä fiilispohjalta. Tässä kuitenkin sushipellin raaka-aineet: 

Sushiriisiä n. 600–700 g (kuiva) 
Mausteet: Riisiviinietikka, suola, sokeri

Tonnikalatahna: 
4–5 prk tonnikalapala öljyssä
Majoneesia
Sweet chili -kastiketta
Soijakastiketta

Päälle:
Teriyaki-kastiketta ja ruohosipulia.

Kypsennetty ja maustettu sushiriisi levitellään pellille. Kun jäähtynyt hetken, niin leikataan paloiksi, jotta sushia on helpompi ottaa lastalla. Tässä vaiheessa päälle voi levittää myös wasabia.

Levitetään tonnikalatahna päälle ja muut haluamasi höysteet. Emmaniika suosittelee päälle myös esimerkiksi paahdettua sipulia tai vaikka avokadoa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.