Emmaniika kokeili nerokasta sushi-ideaa: "Nopeuttaa aika paljon tekemistä"
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sushia voi valmistaa myös näin?
Sushinystävät huomio! Kun et jaksa pyöritellä kymmeniä riisipalloja, on olemassa helpompikin tapa sushin valmistamiseen.
Emmaniika Kokko jakoi taannoin Facebookin ruoanlaittoryhmässä kullanarvoisen vinkin.
– Meillä muksut, varsinkin vanhempi poika, rakastaa sushia ja sitähän voisi syödä vaikka melkein joka päivä, Emmaniika kertoo MTV Uutisille ja jatkaa:
– Silloin kun sushia tehdään itse, niin sitä tehdään aika iso määrä. Siitä nyt syntyi tämä sushipelti-idea, ei tarvitse pyöritellä jokaista riisipalaa yksitellen.
Emmaniikan mukaan sushipellin valmistaminen "nopeuttaa aika paljon sushin tekemistä". Kaiken lisäksi se on helppo syödäkin.
– Vaikka ei puikoilla tätä kyllä syödä.
Lue myös: Et kai tee sushille näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä päälle"
Emmaniikan tonnikalasushipelti
Aivan tarkkaa ohjetta Emmaniika ei sushipellilleen osaa kertoa, koska kokkailee yleensä fiilispohjalta. Tässä kuitenkin sushipellin raaka-aineet:
Sushiriisiä n. 600–700 g (kuiva)
Mausteet: Riisiviinietikka, suola, sokeri
Tonnikalatahna:
4–5 prk tonnikalapala öljyssä
Majoneesia
Sweet chili -kastiketta
Soijakastiketta
Päälle:
Teriyaki-kastiketta ja ruohosipulia.
Kypsennetty ja maustettu sushiriisi levitellään pellille. Kun jäähtynyt hetken, niin leikataan paloiksi, jotta sushia on helpompi ottaa lastalla. Tässä vaiheessa päälle voi levittää myös wasabia.
Levitetään tonnikalatahna päälle ja muut haluamasi höysteet. Emmaniika suosittelee päälle myös esimerkiksi paahdettua sipulia tai vaikka avokadoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen