”Vähän hienompia säilykkeitä” – S-ryhmälle siirtyvällä Stockmannin Herkulla yksi selkeä hittituote vuodesta toiseen
S-ryhmälle siirtyvä Stockmann Herkku muistetaan luksustuotteistaan jo vuosikymmenten takaa.
Stockmann-tavaratalo on kautta aikojen tunnettu Herkku-elintarvikeosastostaan, joka on alkuvuosistaan lähtien erikoistunut muun muassa "hieman hienompiin säilykkeisiin".
"Vähän hienompia säilykkeitä"
Helsingin Aleksanterinkadun Stockmannin ensimmäinen varsinainen elintarvikeosasto avattiin vuonna 1949. Ruokaosastolla myytiin muun muassa hedelmiä, makeisia, kahvisekoituksia ja erilaisia "vähän hienompia säilykkeitä".
Elintarvikepuolesta käytettiin 1950-luvulla nimitystä Herkkuosasto. Ruokakauppaa laajennettiin vuonna 1963, jolloin myymälään tuli ensimmäistä kertaa juustotiski sekä leikkeileitä myyntiin.
Tavaratalon omista kahveista hittituote
Yksi 87-vuotiaan tavaratalon elintarvikeosaston ehdottomista hittituoteista on ollut alusta alkaen kaupan omat kahvit.
– Herkun valikoimissa olevat Stockmannin omat kahvisekoitukset ovat olleet aina suosittuja. Lisäksi Herkussa on ollut maakampanjoiden aikaan eri maiden tuotteita esillä ainakin 1970-luvulta alkaen, Stockmannilta kerrottiin MTV:n Makuja.fi-sivuille vuonna 2015.
Stockmannilta löytyi tietysti alusta saakka myös oma makeisosasto. Makeisosaston historia alkoi jo 1926 Senaatintorin tavaratalossa, jolloin sinne avattiin Kahvikomero-niminen kahvila.
Aleksanterinkadun tavaratalon makeisosastolla myymälä oli eristetty lasiseinillä. Makeisosastolla myytiin makeisten lisäksi myös leivonnaisia ja kahvisekoituksia.
1970-luvulla Stockmann aloitti Herkussa maakampanjat, joiden tavoitteena oli esitellä ja myydä suomalaisille eri maiden eksoottisia herkkuja. Näin suomalaistenkin ruokapöydistä tuli askel kerrallaan ripauksen verran kansainvälisempiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka