Stockmann-tavaratalo on kautta aikojen tunnettu Herkku-elintarvikeosastostaan, joka on alkuvuosistaan lähtien erikoistunut muun muassa "hieman hienompiin säilykkeisiin".
Helsingin Aleksanterinkadun Stockmannin ensimmäinen varsinainen elintarvikeosasto avattiin vuonna 1949. Ruokaosastolla myytiin muun muassa hedelmiä, makeisia, kahvisekoituksia ja erilaisia "vähän hienompia säilykkeitä".
Stockmann Stockmann Stockmann
Elintarvikepuolesta käytettiin 1950-luvulla nimitystä Herkkuosasto. Ruokakauppaa laajennettiin vuonna 1963, jolloin myymälään tuli ensimmäistä kertaa juustotiski sekä leikkeileitä myyntiin.
Tavaratalon omista kahveista hittituote
Stockmann
Yksi 87-vuotiaan tavaratalon elintarvikeosaston ehdottomista hittituoteista on ollut alusta alkaen kaupan omat kahvit.
– Herkun valikoimissa olevat Stockmannin omat kahvisekoitukset ovat olleet aina suosittuja. Lisäksi Herkussa on ollut maakampanjoiden aikaan eri maiden tuotteita esillä ainakin 1970-luvulta alkaen, Stockmannilta kerrottiin MTV:n Makuja.fi-sivuille vuonna 2015.
Stockmannilta löytyi tietysti alusta saakka myös oma makeisosasto. Makeisosaston historia alkoi jo 1926 Senaatintorin tavaratalossa, jolloin sinne avattiin Kahvikomero-niminen kahvila.
Stockmannin makeisosaston hyllystä saattoi ostaa 1930-luvulla esimerkiksi Fazerin herkkuja.Stockmann
Aleksanterinkadun tavaratalon makeisosastolla myymälä oli eristetty lasiseinillä. Makeisosastolla myytiin makeisten lisäksi myös leivonnaisia ja kahvisekoituksia.
Stockmann keksi 1970-luvulla maakampanjat, joiden avulla suomalaisille esiteltiin eri maiden herkkuja.Stockmann
1970-luvulla Stockmann aloitti Herkussa maakampanjat, joiden tavoitteena oli esitellä ja myydä suomalaisille eri maiden eksoottisia herkkuja. Näin suomalaistenkin ruokapöydistä tuli askel kerrallaan ripauksen verran kansainvälisempiä.