Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalle

Georgialaisen adjika-kastikkeen voi valmistaa joko punaisena tai vihreänä.
Georgialaisen adjika-kastikkeen voi valmistaa joko punaisena tai vihreänä.Shutterstock
Julkaistu 23.03.2016 09:08

MTV LIFESTYLE

Adjikan valmistus aloitetaan tekemällä kuivamausteseos hmeli suneli

  • Sarviapilan siementä
  • Korianterin siementä
  • Tillin siementä
  • Sellerin siementä
  • Kuivattu persiljaa
  • Kuivattu basilikaa
  • Kynteliä
  • Minttua
  • Laakerinlehtiä
  • Meiramia

Vihreä adjika

  • ½ punttia tilliä
  • ½ punttia tuoretta korianteria
  • 1,5 kpl punaista chiliä
  • 5 kpl valkosipulin kynttä
  • 2 tl hmeli suneli -mausteseosta
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • noin 5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kuivamausteseos hmeli suneli:

Mittaa jokaista maustetta tilavuudeltaan yksi osa huhmareeseen ja jauha tasaiseksi.

Adjika-kastike:

Kuori valkosipulin kynnet ja pilko chili renkaiksi. Laita tilli, korianteri, valkosipuli, chili ja öljy tehosekoittimen kulhoon ja soseuta kevyesti. Lisää Hmeli suneli, suola ja punaviinietikka. Soseuta lisää ja tarkista maku. Adjika on heti valmis tarjoiltavaksi, mutta kastikkeen on silti hyvä antaa tekeytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Halutessaan kastikkeeseen voi laittaa ripauksen sokeria pyöristämään makua. Öljyn määrällä voi säädellä adjikan koostumusta haluttuun suuntaan sakeammasta juoksevampaan. Poistamalla chilistä siemenet, saat kastikkeesta vähemmän tulisen.

Tämä georgialainen kastike on kokki Henri Alénin mukaan paras tulinen kastike, mitä maailmasta löytyy. Adjika sopii mainiosti esimerkiksi lampaan kanssa tarjottavaksi. Tätä herkkua tarjoillaan myös Alénin slaavilaisravintola Bystrossa Helsingissä. Resepti on Bystron keittiömestari Sakari Ketolaisen sekä Henri Alénin käsialaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin reseptiHarri Syrjäsen caesarsalaattiIna Gartenin pasta arrabbiata -kastike"Sushi salada" & soijavinaigretteTortellinit tomaattikastikkeessaPastaa ja oliivitomaattikastiketta
Kastike lihallePääsiäinenLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Kastike lihalle
  • 22.08.202413:58
    Mausteet

    Adjika-kastike

  • 25.11.202212:52
    Sienet

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 14.02.202009:35
    Lisäkeruoat

    Paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa

  • 23.03.201609:08
    Pääsiäinen

    Henri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalle

  • 02.12.201514:21
    kaupalliset

    Gluteeniton joulukinkun kastike