Keittiömestari Henri Alén puhuu kalansyönnin puolesta.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén sanoo suoraan, että Suomessa käytetään aivan liian vähän kalaa. Pro Kala ry:n mukaan Alén aloitti vilkkaaksi äityneen keskustelun kalansyönnistä LinkedIn-tilillään.
Suomalaiset syövät alaa keskimäärin noin 14 kiloa vuodessa. Se tarkoittaa noin 200 grammaa viikossa.
– Minusta määrä tuntuu naurettavan pieneltä tuhansien järvien maassa, Alén pohti julkaisussaan.
Lue myös: Vain vähän ruotoja ja hienostunut maku – kalamestarit suosittelevat nyt yhtä herkkukalaa lautaselle
Miksi kala ei houkuttele?
Alén kertoo tekstissään pohtineensa, milloin itse osti viimeksi kaupasta tuoretta kalaa. Kokki tuli siihen tulokseen, että siitä on jo puoli vuotta aikaa,
