Helsinkiläinen ruokakauppa otti käyttöön pantilliset ostoskassit – ainutlaatuinen idea kerää ylistystä: "Vau mikä oivallus!"

kestokassi k-kauppa
Kestokasseja saa kaupasta panttia vastaan. Mikko Ala-Peijari

K-Supermarket on ottanut käyttöön kiertävän pantillisen ostoskassin ensimmäisenä ruokakauppana Suomessa.

K-Supermarket Hertta ottaa viikonlopun aikana käyttöön pantilliset kiertävät ostoskassit. Ostoskassin saa kassalta viiden euron panttia vastaan.

– Hertan asiakkaissa on paljon tiedostavia kuluttajia, jotka ovat toivoneet uudenlaisia keinoja muovin vähentämiseen. Halusin tarjota kokonaan uudenalaisen vaihtoehdon ostoskassiksi. Pantillisen ostoskassin etuna on, että sen voi palauttaa kauppaan ja siitä saa rahat takaisin, kun sitä ei enää tarvitse, kertoo K-Supermarket Hertan kauppias Markus Ranne.

Kaupan uutuus on jo nyt ehtinyt herättää innostusta asiakkaiden keskuudessa. Kaupan Facebook-sivuilla kestokasseja kiitellään vuolaasti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Loistoidis! Tällaisia tarvitaan maailmaan kertakäyttökulttuurin sijaan! Facebookissa iloitaan.

– Toivottavasti mahdollisimman moni muu kauppa nyt varastaa tämän idean!

– Wautsi vau mikä oivallus!

Muovikasseja säästetään yli miljoona kappaletta

K-ryhmän tuoreen Ruokailmiöt 2019 -tutkimuksen mukaan 31 prosenttia suomalaisista aikoo vähentää muovin käyttöä ensi vuonna. K-Supermarket Hertan asiakkaiden käyttöön pantillisia ostoskasseja tulee 10 000 kappaletta ja ne otetaan käyttöön vaiheittain.

Vaikutus muovin vähentämiseen jo yhden kaupan osalta on merkittävä.

– Jos kaikki 10 000 kassia olisivat vuoden käytössä esimerkiksi kahdella ostosreissulla joka viikko, muovikasseja voitaisiin säästää yli miljoona kappaletta, laskeskelee Ranne.

Kassit on valmistettu hyvin kulutusta kestävästä kankaasta ja ne pestään ja tarkistetaan aina sen jälkeen, kun ne palautuvat kauppaan. Näin varmistetaan, että kassit pysyvät käytössä mahdollisimman pitkään. Kassien pesusta huolehtii Lindström Oy, joka pesee kassit mahdollisimman vähän vettä ja energiaa kuluttaen. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja