3:54

Lidl haluaa herätellä kuluttajia: Ottaa yhden suositun tuotteen pois myynnistä yhden päivän ajaksi

Ensi viikon keskiviikkona Lidlin myymälöistä ei voi ostaa kertakäyttöisiä muovikasseja tai hedelmäpusseja. Tempauksella kauppaketju haluaa osoittaa, kuinka helppoa turhan muovinen vähentäminen oikein on.

Miltä maistuu Lidl:n paistopisteburgeri? Katso tulokset videolta!

Kauppaketju Lidl kannustaa suomalaisia ottamaan eron ylimääräisestä muovista. Osoittaakseen, miten helppoa turhan muovin vähentäminen arjessa on, Lidl poistaa kertakäyttöiset muovikassit myynnistä yhden päivän ajaksi keskiviikkona 26.9.

Kyseisenä päivänä myöskään hedelmien ja vihannesten pakkaamiseen tarkoitettuja pieniä hedelmäpusseja ei ole saatavilla.

– Muovikassit ovat vain yksi, mutta konkreettinen ja helppo tapa vähentää turhaa muovia, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen toteaa.

Päivän ajan muovikassien tilalla kassalla on tarjolla samoja kesto- ja paperikasseja kuin normaalistikin, ja hedelmäpussien tilalla tarjolla on biopusseja.

Muovipussi on usein tarpeeton

Lidl haluaa kannustaa jokaista muuttamaan omaa arkista toimintaansa niin, että kertakäyttöisiä muovikasseja ja -pusseja käytettäisiin vähemmän.

Ympäristön kannalta oleellista on käyttää ostoskassia useita kertoja, oli se sitten muovi- tai paperikassi. Kestokassia voi käyttää satoja kertoja ja oma kauppakassi kannattaakin pitää mukana.

– Monet irtomyynnissä olevat hedelmät ja vihannekset eivät tarvitse suojapussia ollenkaan, sillä kuori suojaa kyllä. Irtonaisetkin vihannekset voi hyvin nostaa ostoskärryyn ja edelleen kassahihnalle, Järvinen toteaa.

Lähde: Lidl

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja