Helppo pasta nousi hitiksi – Mari vinkkaa ohjeen: "Täydellistä tölkkiruokaa!"
TikTokissakin hitiksi noussut "salamurhaajan pasta" nojaa pitkälti kuivakaapista löytyviin ainesosiin.
TikTok nostaa usein esille klassikkoreseptejä ja tällä kertaa vuorossa on spagetti all’assassina eli suomalaisittain salamurhaajan pasta.
Helpon ja maukkaan pastan erikoisuus on sen valmistustapa.
Katso yllä olevalta videolta ruokatoimittaja Mari Moilasen spagetti all’assassinan valmistusvideo.
Pääosassa paseerattu tomaatti
Ruokatoimittaja Mari Moilasen Tölkkiruokaa-teoksessa keskitytään resepteihin, joiden ainesosaluettelossa korostuvat säilykkeet.
Salamurhaajan pastassa pääosassa on passata, eli lasipullossa tai pahvitetrassa myytävä paseerattu tomaatti.
– Täydellistä tölkkiruokaa! Mari ylistää videollaan.
Spagetti all'assassina (neljälle hengelle)
800 g passataa
4–5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni punainen chili
2 valkosipulinkynttä
400 g spagettia
mustapippuria
suolaa
- Kaada passatat kattilaan ja anna kiehua hiljakseen 15 minuutin ajan. Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja lisää veden joukkoon toisesta kattilasta kaksi desilitraa passataa.
- Kuumenna rautainen paistinpannu tai kasari kuumaksi. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, kokonainen chili ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Lisää pannulle spagetti. Anna hetki kuumentua ja lisää pannulle vesi-passatalientä muutama kauhallinen.
- Valmista pasta kuin tekisit risottoa eli anna nesteen imeytyä ja lisää sitten seuraava kauhallinen. Lisää vuorotellen paksumpaa passataa ja vesi-passatalientä. Kääntele spagettia välillä, jotta pasta kypsyy tasaisesti.
- Kun pasta alkaa olla valmista, poista valkosipulinkynnet ja chili. Lisää lopuksi passataa, käännä liesi täydelle lämmölle mutta älä sekoita. Anna pastan käristyä pannulla noin minuutin verran, niin että pohjalle muodostuu rapeita kohtia. Sekoita, mausta ja tarjoa heti.
Resepti: Mari Moilanen, Tölkkiruokaa (WSOY ja Mari Moilanen 2024)
Katso myös: Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti