Pastan keittämisessä ei kannata lähteä soveltamaan, eikä varsinkaan lisäämään keitinveteen öljyä.
Suomalaisten suosikkipastakastike on tomaatti-jauhelihakastike, joka tunnetaan myös bolognese- tai ragukastikkeena, Mutti-tuotemerkin tiedotteessa kerrotaan.
Asia selviää tammikuussa 2024 toteutetusta kansallisesta pastakyselystä.
Samaisesta kyselystä käy ilmi, että moni suomalainen sortuu pastan valmistamisessa klassisiin mokiin, joiden takia pasta ei välttämättä maistu niin hyvältä tai lopputulos voi olla ylikypsä.
Lue myös: Pasta kypsäksi minuutissa! Hittiniksi säästää sähköä, mutta siinä on yksi juju
Vältä nämä virheet pastan keittämisessä
Pastan keittäminen on melko suoraviivaista puuhaa, mutta moni syyllistyy helposti virheisiin, jotka vaikuttavat koko annoksen lopputulokseen.
Kyselyn perusteella lähes joka toinen suomalainen käyttää pastan keittämisessä öljyä.
– Italialaiseen tyyliin parhaan lopputuloksen saa, kun jättää ensinnäkin öljyn kokonaan pois. Öljy tekee pastasta liukasta, jolloin kastike ei tartu pastan pintaan, Muttin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Emma Vuorenmaa kertoo tiedotteessa.
Pastan keitinveteen ei siis tarvitse lisätä mitään muuta kuin suolaa.
