1980-luvun hittipasta teki taas paluun: "Tosi helppo tehdä"

Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa! 1:19 Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!
KATSO MYÖS: Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!

Onko vodkapasta jo sinulle tuttu ruoka? 1980-luvulla villinnyt hittipasta on noussut taas lukijoidemme suosioon.

Kerroimme vuonna 2021 penne alla vodka -ruokaohjeen TikTok-suosiosta. Ilmiöksi nousseesta pastakastikkeesta kokattiin tuolloin monenlaisia eri versioita videopalvelussa. 

Vodkapasta eli penne alla vodka on kuitenkin alun perin jo 1980-luvulla villinnyt ruokaohje. Hittipasta oli suosittua ruokaa 1980-luvun yökerhoissa ja diskoissa. Vodkapastan kerrotaan nousseen ensin suosioon Italiassa, jonka jälkeen ohje rantautui myös Yhdysvaltoihin. 

2020-luvulla ohjetta on tehnyt tunnetuksi muun muassa huippumalli Gigi Hadid. Hän vinkkasi somekanavissaan vodkapastan reseptin keskellä kevään koronapandemiaa ja "tujumpi koronapasta" upposi yleisöön maailmanlaajuisesti.

Hannan ja Harrin vodkapastaa

Suomessa omat vodkapastaohjeensa ovat tehneet muun muassa televisiostakin tuttu kokki Harri Syrjänen sekä ruokavaikuttaja Hanna Hurtta. Hanna julkaisi alun perin vodkapastan ohjeen suositussa Hanna soppa -blogissaan, joka on sittemmin jo sulkeutunut. 

– Se on tosi helppo tehdä ja vaatii vain vähän raaka-aineita, hän kertoi MTV Uutisille vuonna 2021.

Vodkapastan juju piilee nimensä mukaisesti vodkassa. Juoma tuo Hannan mukaan pastaan syvää makua. Pasta ei maistu alkoholilta tai vodkamaiselta, mutta jos vodkan jättää pastasta pois, sen puuttumisen kyllä huomaa.

– Makumaailmaa on vaikea käsittää ennen kuin itse testaa, Hanna sanoi.

Nyt vodkapastan ohje on jälleen pulpahtanut pinnalle ja lukijoidemme suosiossa. Kokeile itsekin kotona!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.