Helppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testata

A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erot 6:58 A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erot
KATSO MYÖS: A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erot.

The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan nopea lohiruoka arkeen.

Olemme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkanneet monenlaisia kalareseptejä niin arkeen kuin juhlaankin. Viimeisimpänä nostimme esiin ravintoloitsijoiden Sari Helinin ja Ilkka Lääverin vinkit muikkujen valmistamiseen yllättävällä tavalla.

Suomalaiset syövät arjessaan myös paljon lohta ja kirjolohta. Nyt The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan helppo, muutaman ainesosan lohiohje.

– Tämä nerokas resepti muutti ikuisiksi ajoiksi tapani valmistaa lohta, hehkuttaa ohjetta testannut ruokatoimittaja Kelli Foster.

Oletko testannut harissatahnaa?

Helpon lohiruoan salaisuus on kaupoissa valmiina myytävä mausteinen harissatahna. Kyseessä on yksi Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän keittiön keskeisimmistä maustetahnoista.

Ohjeessa harissatahnasta, appelsiinimehusta ja appelsiinin kuoriraasteesta sekä hunajasta tehdään koukuttava kastike lohelle.

– Tämä tahmea, makea ja mausteinen kastike saa sinut haluamaan lisää. Jopa äitini, joka ei pidä mausteisesta ruoasta, piti tästä. 

Nopea harissa-appelsiinilohi

4 lohifileepalaa (noin 170 g/kpl) (nahalla tai ilman nahkaa)
1 1/4 tl suolaa
1 keskikokoinen appelsiini
3 rkl hunajaa
2 rkl harissatahnaa
1 rkl oliiviöljyä
(Tuoretta korianteria koristeluun)

Kuivaa lohifileepalojen pinta talouspaperilla. Mausta kaikkialta 3/4 teelusikallisella suolaa.

Raasta pestystä appelsiinista kuorta noin 2 tl kulhoon. Purista appelsiinista mehut kulhoon. Lisää hunaja, harissatahna ja ½ tl suolaa. Sekoita.

Kuumenna öljyä isossa pannussa. Aseta lohifileepalat nahkapuoli ylöspäin ja paina niitä hieman lastalla, jotta kalan pinta ruskistuu. Paista noin 5 minuuttia.

Käännä lohipalat ja paista vielä noin 2 minuuttia. Kaada kastiketta lohipalojen päälle. Lusikoi kastiketta pannulta kalojen päälle parin minuutin ajan. Kastike kypsyy ja paksuuntuu samalla pannulla.  

Tarjoile lohipalat halutessasi tuoreella korianterilla koristeltuna. 

Lähde: The Kitchn
 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat