Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testata

6:58A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erotKATSO MYÖS: A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erot.
Julkaistu 17.04.2024 10:40

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan nopea lohiruoka arkeen.

Olemme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkanneet monenlaisia kalareseptejä niin arkeen kuin juhlaankin. Viimeisimpänä nostimme esiin ravintoloitsijoiden Sari Helinin ja Ilkka Lääverin vinkit muikkujen valmistamiseen yllättävällä tavalla.

Suomalaiset syövät arjessaan myös paljon lohta ja kirjolohta. Nyt The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan helppo, muutaman ainesosan lohiohje.

– Tämä nerokas resepti muutti ikuisiksi ajoiksi tapani valmistaa lohta, hehkuttaa ohjetta testannut ruokatoimittaja Kelli Foster.

Lue myös: Mielettömän hyvä "kalapuikkojen korvike" – tämä ruoka valmistuu pienellä budjetilla!

Oletko testannut harissatahnaa?

Helpon lohiruoan salaisuus on kaupoissa valmiina myytävä mausteinen harissatahna. Kyseessä on yksi Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän keittiön keskeisimmistä maustetahnoista.

Ohjeessa harissatahnasta, appelsiinimehusta ja appelsiinin kuoriraasteesta sekä hunajasta tehdään koukuttava kastike lohelle.

– Tämä tahmea, makea ja mausteinen kastike saa sinut haluamaan lisää. Jopa äitini, joka ei pidä mausteisesta ruoasta, piti tästä. 

Nopea harissa-appelsiinilohi

Lohi harissaTässä ohjeessa lohelle tehdään koukuttava kastike harissatahnasta, appelsiinista, hunajasta ja suolasta.Shutterstock

4 lohifileepalaa (noin 170 g/kpl) (nahalla tai ilman nahkaa)
1 1/4 tl suolaa
1 keskikokoinen appelsiini
3 rkl hunajaa
2 rkl harissatahnaa
1 rkl oliiviöljyä
(Tuoretta korianteria koristeluun)

Kuivaa lohifileepalojen pinta talouspaperilla. Mausta kaikkialta 3/4 teelusikallisella suolaa.

Raasta pestystä appelsiinista kuorta noin 2 tl kulhoon. Purista appelsiinista mehut kulhoon. Lisää hunaja, harissatahna ja ½ tl suolaa. Sekoita.

Kuumenna öljyä isossa pannussa. Aseta lohifileepalat nahkapuoli ylöspäin ja paina niitä hieman lastalla, jotta kalan pinta ruskistuu. Paista noin 5 minuuttia.

Käännä lohipalat ja paista vielä noin 2 minuuttia. Kaada kastiketta lohipalojen päälle. Lusikoi kastiketta pannulta kalojen päälle parin minuutin ajan. Kastike kypsyy ja paksuuntuu samalla pannulla.  

Tarjoile lohipalat halutessasi tuoreella korianterilla koristeltuna. 

Lue myös: Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"

Lähde: The Kitchn
 

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittajan superhelppo lohiruoka: "Valmistaminen vie vain 15 minuuttia"Kalaruokien kokkaamiseen liittyy yleinen harhakäsitys, joka kannattaisi unohtaa: "Turhan monella kotikokilla on luulo…"Vaihtoehto jauhelihakastikkeelle! Nyt on nopea ja helppo arkiruoka lohesta: "Yksinkertaisen ihanaa"Nyt on helppoa! Vartissa valmista lohiruokaa ylistetään vuolaasti: "Tämä resepti ei koskaan petä""Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava!
KalaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?