Helpot viime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – nappaa reseptit talteen!
Suolaista, makeaa ja raikasta uudenvuoden juhliin!Shutterstock
Julkaistu 30.12.2021 09:02
Emmi Niiniaho
Näillä tarjoiluilla vuosi vaihtuu tyylillä.
Moni viettää uuttavuotta pienessä piirissä kotosalla, mutta se ei tarkoita, että täytyisi karsia juhlallisuuksista ainakaan ruoan suhteen.
Kokosimme yhteen helppoja cocktailpaloja ja itse cocktaileja, joiden avulla kelpaa ottaa uusi vuosi vastaan!
Antipasto-tikut
Antipasto-tikut ovat helppoja syötäviä vaikkapa cocktailien kanssa. Voit pujottaa tikkuihin juuri omat suosikkisi tai seurata esimerkiksi alla olevaa ohjetta, josta tulee noin 20 annosta.
Aperitivotikkuihin voi seivästii myös esimerkiksi kirsikkatomaatteja ja varrellisia kapriksia.Shutterstock
noin 1 dl oliiviöljyä 250 g juustotäytteisiä tortellineja suolaa mustapippuria 2 rkl balsamicoa 225 g pieniä mozzarellapalloja 0,5 tl italialaista maustesekoitusta ripaus chilihiutaleita 100 g viipaloitua salamia 100 g paahdettua paprikaa suupalasen kokoisiksi leikattuna puntti tuoretta basilikaa 200 g artisokansydämiä suupalan kokoisiksi leikattuna 100 g vihreitä oliiveja
1. Keitä tortellinit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois ja siirrä suureen kulhoon.
2. Mausta keitetyt tortellinit suolalla ja pippurilla. Lisää kulhoon balsamico ja 0,5 dl oliiviöljyä ja sekoita keskenään. Siirrä syrjään odottamaan.
3. Marinoi mozzarellapallot pienessä kulhossa italialaisen mausteseoksen, chilihiutaleiden ja 0,5 dl oliiviöljyn kanssa. Sekoita kaikki ja siirä syrjään odottamaan.
4. Kokoa tikut laittamalla jokaiseen yksi kutakin ainesta.
Jos karpalo ja brie eivät kuulu suosikkeihisi, voit kokeilla valmistaa paistokset myös esimerkiksi seuraavilla makukomboilla:
murustettua vuohenjuustoa, säilöttyä aprikoosia, paahdettuja manteleita ja timjamia
camembert-juustoa, säilöttyjä kirsikoita, murustettua pekonia, mustapippuria ja timjamia
brie-juustoa, päärynähilloketta, paahdettuja pähkinöitä ja rosmariinia
gorgonzola-juustoa, viikunahilloa, minttua ja paahdettuja saksanpähkinöitä
Taikinapaistosten täytteitä on helppo vaihtaa omaan makuun sopivaksi.Shutterstock
Reseptistä tulee noin 24 annosta ja paistokset valmistetaan 24-paikkaisessa muffinipellissä.
225 g valmista voisarvitaikinaa vuokasprayta jauhoja noin 225 g brie-juustoa reilu 1 dl karpalohilloa 0,5 dl pilkottuja pekaanipähkinöitä 6 rosmariininoksaa pienemmäksi pilkottuna
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele muffinivuoka vuokraspraylla. Ripottele pöytätasolle kevyesti jauhoja ja kauli croisanttitaikina tasaiseksi. Leikkaa 24 samankokoiseen neliöön ja aseta neliöt muffinivuokaan.
2. Leikkaa brie pienemmiksi ja aseta jokaisen taikinaneliön päälle. Lusikoi juuston päälle sitten karpalohilloa, hieman pilkottua pekaanipähkinää ja palanen rosmariininoksaa.
3. Paista uunissa, kunnes taikina on kullanruskeaa, noin 15 minuutin ajan.
Juomapuolella ykkösvalinta uudeksivuodeksi on yleensä kuohuviini tai samppanja, mutta jos haluat kokeilla drinkkien sekoittamista, testaa esimerkiksi tätä helppoa ja talvista karpalo-margaritaa!
Karpalo-margarita on talvinen versio klassikosta.Shutterstock
Jos et omista juomaravistinta, drinkin voi ravistaa vaikkapa hillopurkissa ja siivilöidä sitten lasiin. Jos haluat tehdä lasiin suolareunuksen, se onnistuu limeviipaleen ja suolan avulla.
jäitä 10 cl sokeroimatonta karpalomehua 4 cl tequila blancoa yhden keskikokoisen limen mehu 2 cl appelsiinilikööriä, kuten Cointreau tai Triple Sec tuoreita karpaloita koristeeksi
1. Leikkaa keskikokoisesta limestä yksi viipale ja jätä loput limestä itse cocktailia varten. Kaada teelusikallinen suolaa pienelle astialle. Kostuta lasin reunat limeviipaleen avulla ja dippaa sitten lasin reunoja suolaan.
2. Täytä lasi jäillä.
3. Lado juomaravistin puolilleen jäitä ja mittaa sitten juoman ainekset ravistimeen. Ravista parinkymmenen sekunnin ajan voimakkaasti. Siivilöi juoma lasiin ja koristele karpaloilla.