Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hauska tarjottava uudenvuoden juhliin: Samppanjakeksit tuovat ripauksen luksusta juhlapöytään!

0:36Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisestiKuohuviinin oikeaoppinen avaaminen
Julkaistu 28.12.2018 19:55

Emmi Niiniaho

Uudenvuoden juhlinnassa myös jälkiruoka saa osansa kuohuvasta ja kimmellyksestä.

Yllä olevalla videolla vinkki kuohuviinipullon avaamiseen.

Kaipaako vuodenvaihteesi jotain herkullista ja säihkyvää? Samppanjakekseissä yhdistyy hedelmäinen kuohujuoma sekä makea suklaa ja kaiken kruunaa keksien päälle ripoteltava syötävä glitteri.

Reseptissä käytetään samppanjaa, mutta keksien valmistukseen soveltuu varmasti yhtä hyvin myös kuiva kuohuviini, jos leipomuksiin ei raaski uhrata hienointa kuohuvaansa.

Samppanjakeksit (18 kappaletta)

n. 2,5 dl samppanjaa
60 ml kermaa
240 g valkosuklaahippuja
280 g voita
4 rkl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl hienoksi rouhittua saksanpähkinää

Kuorrutus:
1 rkl kermaa
140 g maitosuklaahippuja
syötävää kultaista glitteriä

Kiehauta samppanja pienessä kasarissa ja kuumenna noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on tiivistynyt puoleen määrään alkuperäisestä.

Kuumenna kerma mikron kestävässä astiassa, kunnes se on kiehuvan kuumaa. Kaada valkosuklaahiput kuumennuksen kestävään kulhoon ja kaada kerma ja puolet kuumennetusta samppanjasta suklaan päälle. Anna ainesten levätä minuutin ajan ja sekoita seos sitten sileäksi.

Lue myös: Joulun viilein jälkiruoka! Ruokabloggarin glögimarinoidut päärynät maistuvat joululta

Lisää seokseen neljä ruokalusikallista pehmentynyttä voita ja sekoita kunnes voi on sulanut ja sekoittunut muihin aineksiin. Peitä astia ja anna jäähtyä jääkaapissa kahden tunnin ajan.

Sekoita kulhossa jäljelle jäänyt voi ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää vaniljauute ja vatkaa se joukkoon. Lisää seokseen jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa ne kevyesti joukkoon. Lisää vielä suola ja pähkinärouhe.

Muotoile käsilläsi taikinasta pallo ja peitä tuorekelmulla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

valkosuklaaSamppanjakekseihin tulee herkullinen valkosuklaatäyte.Shutterstock

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Lusikoi keksitaikinasta noin kahden ruokalusikan kokoisia nokareita ja asettele niitä leivinpaperille. Taputtele jokainen nokareista pyöreiksi levyiksi ja täytä yhdellä teelusikallisella ensimmäisenä valmistamaasi valkosuklaatäytettä.

Taita keksitaikinan reunat täytteen päälle peittäen sen kokonaan ja pyörittele lopputulos palloksi. Kun olet täyttänyt kaikki keksit, laita pelti vielä 15 minuutiksi jääkaappiin.

Paista keksejä uunissa 15 minuutin ajan, mutta älä anna niiden ruskistua liikaa. Jäähdytä keksejä paistamisen jälkeen. Odotellessasi keksien jäähtymistä voit valmistaa kuorrutteen.

Kaada maitosuklaahiput kuumennuksen kestävään astiaan. Kuumenna kerma mikrossa kiehuvaksi ja kaada se sekä jäljelle jäänyt samppanja suklaahippujen päälle. Sekoita seos tasaiseksi.

Dippaa jäähtyneitä keksejä suklaaseen ja ripottele päälle hieman syötävää kultaista glitteriä.

Videon keksien valmistamisesta voit katsoa täältä.

Lähde: Tasty 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Minttujäätelöleivokset, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuMarkus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuNäillä resepteillä leivot gluteenittomat mehevän joululimpun ja maukkaan tuorejuustokakun joulupöytään! Koko Suomi leipoo: Täyteläinen suklaakakku suolaisella karamellilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöilläKahden suosikkiherkun täydellinen liitto – tätä superhelppoa jälkiruokaa on mahdoton vastustaa!
LeivontaRuokaUusivuosiMakeat leivonnaisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 08:43
    Ruoka

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • ke17:31
    Suklaa

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?