Hauska tarjottava uudenvuoden juhliin: Samppanjakeksit tuovat ripauksen luksusta juhlapöytään!

Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti 0:36 Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti
Kuohuviinin oikeaoppinen avaaminen

Uudenvuoden juhlinnassa myös jälkiruoka saa osansa kuohuvasta ja kimmellyksestä.

Yllä olevalla videolla vinkki kuohuviinipullon avaamiseen.

Kaipaako vuodenvaihteesi jotain herkullista ja säihkyvää? Samppanjakekseissä yhdistyy hedelmäinen kuohujuoma sekä makea suklaa ja kaiken kruunaa keksien päälle ripoteltava syötävä glitteri.

Reseptissä käytetään samppanjaa, mutta keksien valmistukseen soveltuu varmasti yhtä hyvin myös kuiva kuohuviini, jos leipomuksiin ei raaski uhrata hienointa kuohuvaansa.

Samppanjakeksit (18 kappaletta)

n. 2,5 dl samppanjaa
60 ml kermaa
240 g valkosuklaahippuja
280 g voita
4 rkl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl hienoksi rouhittua saksanpähkinää

Kuorrutus:
1 rkl kermaa
140 g maitosuklaahippuja
syötävää kultaista glitteriä

Kiehauta samppanja pienessä kasarissa ja kuumenna noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on tiivistynyt puoleen määrään alkuperäisestä.

Kuumenna kerma mikron kestävässä astiassa, kunnes se on kiehuvan kuumaa. Kaada valkosuklaahiput kuumennuksen kestävään kulhoon ja kaada kerma ja puolet kuumennetusta samppanjasta suklaan päälle. Anna ainesten levätä minuutin ajan ja sekoita seos sitten sileäksi.

Lisää seokseen neljä ruokalusikallista pehmentynyttä voita ja sekoita kunnes voi on sulanut ja sekoittunut muihin aineksiin. Peitä astia ja anna jäähtyä jääkaapissa kahden tunnin ajan.

Sekoita kulhossa jäljelle jäänyt voi ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää vaniljauute ja vatkaa se joukkoon. Lisää seokseen jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa ne kevyesti joukkoon. Lisää vielä suola ja pähkinärouhe.

Muotoile käsilläsi taikinasta pallo ja peitä tuorekelmulla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Lusikoi keksitaikinasta noin kahden ruokalusikan kokoisia nokareita ja asettele niitä leivinpaperille. Taputtele jokainen nokareista pyöreiksi levyiksi ja täytä yhdellä teelusikallisella ensimmäisenä valmistamaasi valkosuklaatäytettä.

Taita keksitaikinan reunat täytteen päälle peittäen sen kokonaan ja pyörittele lopputulos palloksi. Kun olet täyttänyt kaikki keksit, laita pelti vielä 15 minuutiksi jääkaappiin.

Paista keksejä uunissa 15 minuutin ajan, mutta älä anna niiden ruskistua liikaa. Jäähdytä keksejä paistamisen jälkeen. Odotellessasi keksien jäähtymistä voit valmistaa kuorrutteen.

Kaada maitosuklaahiput kuumennuksen kestävään astiaan. Kuumenna kerma mikrossa kiehuvaksi ja kaada se sekä jäljelle jäänyt samppanja suklaahippujen päälle. Sekoita seos tasaiseksi.

Dippaa jäähtyneitä keksejä suklaaseen ja ripottele päälle hieman syötävää kultaista glitteriä.

Videon keksien valmistamisesta voit katsoa täältä.

Lähde: Tasty 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat