Uudenvuoden juhlinnassa myös jälkiruoka saa osansa kuohuvasta ja kimmellyksestä.
Yllä olevalla videolla vinkki kuohuviinipullon avaamiseen.
Kaipaako vuodenvaihteesi jotain herkullista ja säihkyvää? Samppanjakekseissä yhdistyy hedelmäinen kuohujuoma sekä makea suklaa ja kaiken kruunaa keksien päälle ripoteltava syötävä glitteri.
Reseptissä käytetään samppanjaa, mutta keksien valmistukseen soveltuu varmasti yhtä hyvin myös kuiva kuohuviini, jos leipomuksiin ei raaski uhrata hienointa kuohuvaansa.
Samppanjakeksit (18 kappaletta)
n. 2,5 dl samppanjaa
60 ml kermaa
240 g valkosuklaahippuja
280 g voita
4 rkl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl hienoksi rouhittua saksanpähkinää
Kuorrutus:
1 rkl kermaa
140 g maitosuklaahippuja
syötävää kultaista glitteriä
Kiehauta samppanja pienessä kasarissa ja kuumenna noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on tiivistynyt puoleen määrään alkuperäisestä.
Kuumenna kerma mikron kestävässä astiassa, kunnes se on kiehuvan kuumaa. Kaada valkosuklaahiput kuumennuksen kestävään kulhoon ja kaada kerma ja puolet kuumennetusta samppanjasta suklaan päälle. Anna ainesten levätä minuutin ajan ja sekoita seos sitten sileäksi.
